Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

08 september 2023

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Na een eerste seizoen werden onze MUG-artsen en verpleegkundigen opnieuw gevolgd door een cameraploeg voor het programma 'Helden van hier: de MUG'. Je krijgt opnieuw een unieke inkijk in het werk van onze hulpverleners. Passeert dit seizoen zoal de revue: een brommer die overkop gaat, een sportongeval tijdens een basketbalmatch en een hartinfarct in de supermarkt. Het team komt elke keer in actie als ergens in het Gentse het noodlot onverbiddelijk toeslaat.

In de eerste aflevering worden de hulpverleners opgeroepen naar het Sint-Jacobsplein om een vrouw te helpen die ten val is gekomen. Bij aankomst blijkt de situatie ernstiger dan verwacht: ze heeft een hoofdwonde en is bewusteloos. “Onze belangrijkste taak is rust brengen”, vertelt spoedarts David. “Dat doe je door duidelijk te communiceren, duidelijke opdrachten te geven en te tonen dat je de situatie onder controle hebt.” Intussen moet urgentiearts Lien al haar overtuigingskracht bovenhalen om een man met een hartritmestoornis naar het ziekenhuis te krijgen.

Bekijk het hier
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 02-november-2023.

Nu in Sint-Lucas

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival (GIF) dat plaatsvindt van 4 tot 21 april. Ilke Gers, een getalenteerde kunstenares uit Nieuw-Zeeland, transformeert het iconische witte plein van het ziekenhuis tot een zee van speelse lijnen op de grond. Het kunstwerk ‘Street Games’ is een levendige knipoog naar de jeugdige energie van straatspelletjes zoals hinkelen en belichaamt het dynamische stadsimago waar AZ Sint-Lucas voor staat.

Lees meer

Mijnsintlucas app verrijkt de zorgervaring bij AZ Sint-Lucas

AZ Sint-Lucas zet een belangrijke stap met de lancering van de mijnsintlucas app. Deze nieuwe applicatie, toegankelijk via zowel mobiel als desktop, markeert een significante stap in de verbetering van de interactie tussen patiënten en ons ziekenhuis.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by