Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

08 september 2023

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Na een eerste seizoen werden onze MUG-artsen en verpleegkundigen opnieuw gevolgd door een cameraploeg voor het programma 'Helden van hier: de MUG'. Je krijgt opnieuw een unieke inkijk in het werk van onze hulpverleners. Passeert dit seizoen zoal de revue: een brommer die overkop gaat, een sportongeval tijdens een basketbalmatch en een hartinfarct in de supermarkt. Het team komt elke keer in actie als ergens in het Gentse het noodlot onverbiddelijk toeslaat.

In de eerste aflevering worden de hulpverleners opgeroepen naar het Sint-Jacobsplein om een vrouw te helpen die ten val is gekomen. Bij aankomst blijkt de situatie ernstiger dan verwacht: ze heeft een hoofdwonde en is bewusteloos. “Onze belangrijkste taak is rust brengen”, vertelt spoedarts David. “Dat doe je door duidelijk te communiceren, duidelijke opdrachten te geven en te tonen dat je de situatie onder controle hebt.” Intussen moet urgentiearts Lien al haar overtuigingskracht bovenhalen om een man met een hartritmestoornis naar het ziekenhuis te krijgen.

Bekijk het hier
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 02-november-2023.

Nu in Sint-Lucas

Aanpassingen openbaar vervoer vanaf 6/1/'24

Vanaf 6 januari wijzigt het bus- en tramnet in Gent. De nummers en heel wat trajecten veranderen. Welke bus of tram moet je straks nemen om in AZ Sint-Lucas te raken met het openbaar vervoer?

Lees meer

Goede zorg in AZ Sint-Lucas, dat smaakt!

Als ziekenhuis willen we altijd verbeteren. En denken we voortdurend aan jullie gezondheid. Daarom werkten we onlangs een nieuw voedingsaanbod uit. Vers, voedzaam en smaakvol.

Lees meer

Hogere overlevingskans voor patiënten met borstkanker

Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) blijkt dat de overlevingskans van borstkankerpatiënten vijf jaar na de behandeling met ongeveer 3 procent is toegenomen. Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2014 en 2018. De positieve trend is het gevolg van zowel medische innovatie als ­specialisatie.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by