Nieuwe zelfmeetkiosken in AZ Sint-Lucas Gent

11 maart 2024

Aan het onthaal van de spoed en het dagziekenhuis heelkunde van AZ Sint-Lucas Gent is het nu mogelijk om zelf je bloeddruk, pols en zuurstofsaturatie te meten. Dit proces duurt slechts drie minuten, waardoor verpleegkundigen kostbare tijd kunnen vrijmaken voor directe zorg aan de patiënten.

Kiosk10

Hoe werkt het?

  1. Neem plaats op het toestel.
  2. Start met het scannen van de QR-code die je krijgt bij je inschrijving aan het onthaal.
  3. Het toestel geeft de nodige instructies via een touchscreen.
  4. We starten met het meten van de vitale parameters zoals bloeddruk, pols en zuurstofsaturatie en gaan verder met gewicht en het ingeven van je lengte.
  5. Indien je alle stappen hebt doorlopen worden deze gegevens doorgestuurd naar jouw elektronisch patiëntendossier (epd).

In de loop van april zal je de zelfmeetkiosken ook terugvinden in het dagziekenhuis van interne heelkunde, oncologie en kortverblijf.

Wie naar de dag van de zorg komt op zondag 17 maart 2024, kan de zelfmeetkiosk testen op route 1. Meer info: AZ Sint-Lucas Gent | Dag van de Zorg (azstlucas.be)

  • Kiosk7
  • Kiosk6
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 11-maart-2024.

Nu in Sint-Lucas

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival (GIF) dat plaatsvindt van 4 tot 21 april. Ilke Gers, een getalenteerde kunstenares uit Nieuw-Zeeland, transformeert het iconische witte plein van het ziekenhuis tot een zee van speelse lijnen op de grond. Het kunstwerk ‘Street Games’ is een levendige knipoog naar de jeugdige energie van straatspelletjes zoals hinkelen en belichaamt het dynamische stadsimago waar AZ Sint-Lucas voor staat.

Lees meer

Mijnsintlucas app verrijkt de zorgervaring bij AZ Sint-Lucas

AZ Sint-Lucas zet een belangrijke stap met de lancering van de mijnsintlucas app. Deze nieuwe applicatie, toegankelijk via zowel mobiel als desktop, markeert een significante stap in de verbetering van de interactie tussen patiënten en ons ziekenhuis.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by