Nieuwe zelfmeetkiosken in AZ Sint-Lucas Gent

11 maart 2024

Aan het onthaal van de spoed en het dagziekenhuis heelkunde van AZ Sint-Lucas Gent is het nu mogelijk om zelf je bloeddruk, pols en zuurstofsaturatie te meten. Dit proces duurt slechts drie minuten, waardoor verpleegkundigen kostbare tijd kunnen vrijmaken voor directe zorg aan de patiënten.

Kiosk10

Hoe werkt het?

  1. Neem plaats op het toestel.
  2. Start met het scannen van de QR-code die je krijgt bij je inschrijving aan het onthaal.
  3. Het toestel geeft de nodige instructies via een touchscreen.
  4. We starten met het meten van de vitale parameters zoals bloeddruk, pols en zuurstofsaturatie en gaan verder met gewicht en het ingeven van je lengte.
  5. Indien je alle stappen hebt doorlopen worden deze gegevens doorgestuurd naar jouw elektronisch patiëntendossier (epd).

In de loop van april zal je de zelfmeetkiosken ook terugvinden in het dagziekenhuis van interne heelkunde, oncologie en kortverblijf.

Wie naar de dag van de zorg komt op zondag 17 maart 2024, kan de zelfmeetkiosk testen op route 1. Meer info: AZ Sint-Lucas Gent | Dag van de Zorg (azstlucas.be)

  • Kiosk7
  • Kiosk6
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 11-maart-2024.

Nu in Sint-Lucas

De Lijn voert werken uit aan het kruispunt ‘Duizend Vuren’ en omgeving

De spoorwerken aan Coupure Rechts en Begijnhoflaan verlopen volgens planning en zullen klaar zijn halverwege juli 2024. Tussen deze twee werven bevindt zich het kruispunt ‘Duizend Vuren’. Op dat kruispunt zijn de tramsporen en het wegdek ook aan vernieuwing toe. De Lijn voert daarom werken uit vanaf dinsdag 21 mei 2024 tot en met vrijdag 12 juli 2024 (onder voorbehoud). Door deze werken gelijktijdig uit te voeren, zorgen we ervoor dat lijn T4 (Gent UZ – Gentbrugge Stelplaats) vanaf deze zomer opnieuw haar normale traject kan bedienen.

Lees meer

AZ Sint-Lucas Gent behaalt prestigieuze Eusoma-accreditatie

AZ Sint-Lucas Gent is trots om aan te kondigen dat het de begeerde Eusoma-accreditatie heeft behaald, een erkenning die de Europese standaarden voor borstkankerzorg onderstreept. “Deze erkenning bevestigt onze status als coördinerende borstkliniek en weerspiegelt direct onze toewijding aan patiëntgerichte topzorg,” zegt Dr. Loobuyck, coördinator van de Borstkliniek.

Lees meer

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by