OIGO

09 oktober 2020

Dankzij OIGO hebben we drie huiselijke gespreksruimtes om even op verhaal te komen bij de psycholoog of begeleidingsverpleegkundige.

Oncologie_gespreksruimte

Even je verhaal doen aan de oncopsycholoog of de begeleidingsverpleegkundige, kan voortaan op een aangename manier. Drie ruimtes werden heringericht tot gezellige gespreksruimtes. De huiselijke sfeer met comfortabele zetels, planten, posters en veel houtaccenten brengt je meteen tot rust. Voor borstkankerpatiënten werd een aparte ruimte voorzien.

Het project werd gefinancierd door OIGO, een vzw die zich inzet om het comfort van kankerpatiënten te verhogen. Het behang werd geschonken door de firma Vescom. Van harte bedankt aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 09-oktober-2020.

Nu in Sint-Lucas

Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Lees meer

Hogere overlevingskans voor patiënten met borstkanker

Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) blijkt dat de overlevingskans van borstkankerpatiënten vijf jaar na de behandeling met ongeveer 3 procent is toegenomen. Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2014 en 2018. De positieve trend is het gevolg van zowel medische innovatie als ­specialisatie.

Lees meer

Dubbelinterview met dr. Ruben en Walter Pauwels

De ene staat al met een been in zijn pensioen maar doet nog verder, de andere staat nog aan het begin van zijn carrière. We brachten gastro-enteroloog Walter Pauwels en cardioloog Ruben Pauwels, vader en zoon, samen voor een gesprek over geneeskunde.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by