Thierry Freyne wordt nieuwe algemeen directeur AZ Sint-Lucas

09 november 2022

De raad van bestuur van AZ Sint-Lucas Gent heeft Thierry Freyne benoemd tot nieuwe algemeen directeur. Hij zal die functie opnemen vanaf 1 februari 2023.

Thierry Freyne

Tot 2018 was Thierry Freyne als magistraat actief binnen Justitie. Van 2014 tot 2018 was hij Procureur des Konings van Halle-Vilvoorde. Sinds 2018 is hij algemeen directeur van AZ Jan Portaels in Vilvoorde.

Thierry Freyne: “Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging in het mooie Sint-Lucasziekenhuis waarvan ik de waarden deel. Ik zal alles doen om bij te dragen aan de realisatie van zijn missie, namelijk het leveren van kwaliteitsvolle en betaalbare geneeskunde. Ik ben ervan overtuigd dat Sint-Lucas - met zijn ruim aanbod van specialismen - een onmisbare plaats heeft die verder kan worden ontwikkeld door in te spelen op innovatie, persoonsgerichte dienstverlening en samenwerking.”

Thierry Freyne volgt dr. Dirk Maes op, die aan het eind van 2022 zijn functie als algemeen directeur neerlegt. Jan Smets, voorzitter van de raad van bestuur: “Ik wil dr. Maes uitdrukkelijk danken voor alles wat hij voor ons ziekenhuis heeft gepresteerd, als arts, als medisch directeur en in de jongste jaren als algemeen directeur. Hij heeft Sint-Lucas op voortreffelijke wijze doorheen de COVID-periode geleid en - ondanks deze moeilijke context - heeft hij het ziekenhuis verder voorbereid op de toekomst, met nadruk op de kwaliteit in de zorg en samenwerking met andere partners, zowel bilateraal als in het Gents Ziekenhuisnetwerk.”

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 15-november-2022.

Nu in Sint-Lucas

Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Lees meer

Hogere overlevingskans voor patiënten met borstkanker

Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) blijkt dat de overlevingskans van borstkankerpatiënten vijf jaar na de behandeling met ongeveer 3 procent is toegenomen. Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2014 en 2018. De positieve trend is het gevolg van zowel medische innovatie als ­specialisatie.

Lees meer

Dubbelinterview met dr. Ruben en Walter Pauwels

De ene staat al met een been in zijn pensioen maar doet nog verder, de andere staat nog aan het begin van zijn carrière. We brachten gastro-enteroloog Walter Pauwels en cardioloog Ruben Pauwels, vader en zoon, samen voor een gesprek over geneeskunde.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by