Thierry Freyne wordt nieuwe algemeen directeur AZ Sint-Lucas

09 november 2022

De raad van bestuur van AZ Sint-Lucas Gent heeft Thierry Freyne benoemd tot nieuwe algemeen directeur. Hij zal die functie opnemen vanaf 1 februari 2023.

Thierry Freyne

Tot 2018 was Thierry Freyne als magistraat actief binnen Justitie. Van 2014 tot 2018 was hij Procureur des Konings van Halle-Vilvoorde. Sinds 2018 is hij algemeen directeur van AZ Jan Portaels in Vilvoorde.

Thierry Freyne: “Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging in het mooie Sint-Lucasziekenhuis waarvan ik de waarden deel. Ik zal alles doen om bij te dragen aan de realisatie van zijn missie, namelijk het leveren van kwaliteitsvolle en betaalbare geneeskunde. Ik ben ervan overtuigd dat Sint-Lucas - met zijn ruim aanbod van specialismen - een onmisbare plaats heeft die verder kan worden ontwikkeld door in te spelen op innovatie, persoonsgerichte dienstverlening en samenwerking.”

Thierry Freyne volgt dr. Dirk Maes op, die aan het eind van 2022 zijn functie als algemeen directeur neerlegt. Jan Smets, voorzitter van de raad van bestuur: “Ik wil dr. Maes uitdrukkelijk danken voor alles wat hij voor ons ziekenhuis heeft gepresteerd, als arts, als medisch directeur en in de jongste jaren als algemeen directeur. Hij heeft Sint-Lucas op voortreffelijke wijze doorheen de COVID-periode geleid en - ondanks deze moeilijke context - heeft hij het ziekenhuis verder voorbereid op de toekomst, met nadruk op de kwaliteit in de zorg en samenwerking met andere partners, zowel bilateraal als in het Gents Ziekenhuisnetwerk.”

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 15-november-2022.

Nu in Sint-Lucas

Welkom dr. Anne De Vits

Sinds 1 januari 2023 versterkt dr. Anne De Vits als all-round gynaecoloog ons team van gynaecologen.

Lees meer

Ontvang voortaan je factuur via e-mail

Als je daarvoor toestemming hebt gegeven, ontvang je sinds februari 2023 de ziekenhuisfacturen van AZ Sint-Lucas Gent via e-mail.

Lees meer

Borstkliniek AZ Sint-Lucas een van grootste borstklinieken met erkenning sinds 2005

Als erkende coördinerende borstkliniek behandelt AZ Sint-Lucas Gent jaarlijks tussen 270 en 300 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee staan we in de top-10 van de grootste borstklinieken van Vlaanderen.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by