Vier artsen op de planken voor het goede doel

05 juli 2022

In oktober spelen vier specialisten uit AZ Sint-Lucas Gent in het Scala theater in Gent ‘God van de slachting’, een toneelstuk van Yasmina Reza.

Social Godvd Slachting

De vier artsen zijn niet aan hun proefstuk toe. In 2019 speelden ze 6 uitverkochte voorstellingen van het toneelstuk ‘Het Diner’. De acteurs-artsen repeteren onder de vakkundige begeleiding van professioneel regisseur Lucas Tavernier.

Het verhaal? Twee koppels komen samen om te overleggen rond een incident tussen hun kinderen. Wat aanvankelijk begint als een beschaafde conversatie verandert al gauw in een pittige , snedige woordenwisseling , om te ontaarden in heftig verbaal geweld. Een funny tragedy.

De acteurs: Birgitte Vangehuchten (anesthesist), Marianne Lippens (arts-specialist in de nucleaire geneeskunde), Koen Willems (psychiater) en Harald Peeters (gastro-enteroloog).

De opbrengst van de ticketverkoop gaat naar vzw H.E.L.P en vzw Revive die medische missies organiseren in Afrika en Azië en naar vzw Touché dat mensen leert om op een positieve manier om te gaan met hun agressie.

Info & tickets

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 05-juli-2022.

Nu in Sint-Lucas

Ontvang voortaan je factuur via e-mail

Als je daarvoor toestemming hebt gegeven, ontvang je sinds februari 2023 de ziekenhuisfacturen van AZ Sint-Lucas Gent via e-mail.

Lees meer

Borstkliniek AZ Sint-Lucas een van grootste borstklinieken met erkenning sinds 2005

Als erkende coördinerende borstkliniek behandelt AZ Sint-Lucas Gent jaarlijks tussen 270 en 300 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee staan we in de top-10 van de grootste borstklinieken van Vlaanderen.

Lees meer

Zorg midden in 't leven

Je hart verliezen aan AZ Sint-Lucas én Gent? Het overkwam o.a. Koen, Aurélie, Jos, Fatme en Justine. Tijdens en na de werkuren genieten ze van het bruisende stadsleven. Ze vertellen met veel passie over hun job en hun favoriete plek in de stad. Als medewerker van AZ Sint-Lucas sta je, net als het ziekenhuis, midden in ’t leven. Laat je inspireren door de verhalen en plekjes van de collega’s.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by