Vier artsen op de planken voor het goede doel

05 juli 2022

In oktober spelen vier specialisten uit AZ Sint-Lucas Gent in het Scala theater in Gent ‘God van de slachting’, een toneelstuk van Yasmina Reza.

Social Godvd Slachting

De vier artsen zijn niet aan hun proefstuk toe. In 2019 speelden ze 6 uitverkochte voorstellingen van het toneelstuk ‘Het Diner’. De acteurs-artsen repeteren onder de vakkundige begeleiding van professioneel regisseur Lucas Tavernier.

Het verhaal? Twee koppels komen samen om te overleggen rond een incident tussen hun kinderen. Wat aanvankelijk begint als een beschaafde conversatie verandert al gauw in een pittige , snedige woordenwisseling , om te ontaarden in heftig verbaal geweld. Een funny tragedy.

De acteurs: Birgitte Vangehuchten (anesthesist), Marianne Lippens (arts-specialist in de nucleaire geneeskunde), Koen Willems (psychiater) en Harald Peeters (gastro-enteroloog).

De opbrengst van de ticketverkoop gaat naar vzw H.E.L.P en vzw Revive die medische missies organiseren in Afrika en Azië en naar vzw Touché dat mensen leert om op een positieve manier om te gaan met hun agressie.

Info & tickets

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 05-juli-2022.

Nu in Sint-Lucas

AZ Sint-Lucas Gent behaalt prestigieuze Eusoma-accreditatie

AZ Sint-Lucas Gent is trots om aan te kondigen dat het de begeerde Eusoma-accreditatie heeft behaald, een erkenning die de Europese standaarden voor borstkankerzorg onderstreept. “Deze erkenning bevestigt onze status als coördinerende borstkliniek en weerspiegelt direct onze toewijding aan patiëntgerichte topzorg,” zegt Dr. Loobuyck, coördinator van de Borstkliniek.

Lees meer

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival (GIF) dat plaatsvindt van 4 tot 21 april. Ilke Gers, een getalenteerde kunstenares uit Nieuw-Zeeland, transformeert het iconische witte plein van het ziekenhuis tot een zee van speelse lijnen op de grond. Het kunstwerk ‘Street Games’ is een levendige knipoog naar de jeugdige energie van straatspelletjes zoals hinkelen en belichaamt het dynamische stadsimago waar AZ Sint-Lucas voor staat.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by