Vier artsen op de planken voor het goede doel

05 juli 2022

In oktober spelen vier specialisten uit AZ Sint-Lucas Gent in het Scala theater in Gent ‘God van de slachting’, een toneelstuk van Yasmina Reza.

Social Godvd Slachting

De vier artsen zijn niet aan hun proefstuk toe. In 2019 speelden ze 6 uitverkochte voorstellingen van het toneelstuk ‘Het Diner’. De acteurs-artsen repeteren onder de vakkundige begeleiding van professioneel regisseur Lucas Tavernier.

Het verhaal? Twee koppels komen samen om te overleggen rond een incident tussen hun kinderen. Wat aanvankelijk begint als een beschaafde conversatie verandert al gauw in een pittige , snedige woordenwisseling , om te ontaarden in heftig verbaal geweld. Een funny tragedy.

De acteurs: Birgitte Vangehuchten (anesthesist), Marianne Lippens (arts-specialist in de nucleaire geneeskunde), Koen Willems (psychiater) en Harald Peeters (gastro-enteroloog).

De opbrengst van de ticketverkoop gaat naar vzw H.E.L.P en vzw Revive die medische missies organiseren in Afrika en Azië en naar vzw Touché dat mensen leert om op een positieve manier om te gaan met hun agressie.

Info & tickets

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 05-juli-2022.

Nu in Sint-Lucas

Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Lees meer

Hogere overlevingskans voor patiënten met borstkanker

Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) blijkt dat de overlevingskans van borstkankerpatiënten vijf jaar na de behandeling met ongeveer 3 procent is toegenomen. Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2014 en 2018. De positieve trend is het gevolg van zowel medische innovatie als ­specialisatie.

Lees meer

Dubbelinterview met dr. Ruben en Walter Pauwels

De ene staat al met een been in zijn pensioen maar doet nog verder, de andere staat nog aan het begin van zijn carrière. We brachten gastro-enteroloog Walter Pauwels en cardioloog Ruben Pauwels, vader en zoon, samen voor een gesprek over geneeskunde.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by