Vlaamse overheid investeert in nieuwe vleugel AZ Sint-Lucas

10 februari 2022

AZ Sint-Lucas krijgt van de Vlaamse overheid subsidies voor het realiseren van een nieuwe vleugel. Er komt o.a. een nieuw verloskwartier, een nieuwe dienst neonatologie, een nieuwe verpleegafdeling en een nieuwe afdeling voor psychiatrische zorg.

Het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke heeft bevestigd dat de regering de plannen van AZ Sint-Lucas heeft goedgekeurd: “De Vlaamse regering investeert in moderne ziekenhuisinfrastructuur die voldoet aan alle hedendaagse normen en die noodzakelijk is om de beste zorg te kunnen bieden voor de patiënt. Het strategisch forfait voor AZ Sint-Lucas draagt ertoe bij dat er kwaliteitsvolle zorg op maat geboden kan worden aan de inwoners van Gent en omgeving.”

Er wordt een jaarlijks forfait van 1 miljoen euro uitgetrokken. Het nieuwe bouwproject is noodzakelijk om een bestaande vleugel te vervangen die niet langer voldoet aan de hedendaagse bouwnormen. Een deel wordt afgebroken en vervangen door een nieuwbouw, een ander deel wordt gestript en zeer grondig verbouwd.

Door de realisatie van dit project willen we toekomstgericht en duurzaam investeren in betrouwbare zorg voor onze patiënten. Tegelijk wordt ook de flow voor patiënten, bezoekers, personeel en logistiek herbekeken en geoptimaliseerd. Zo komt er een nieuwe cluster moeder-kind met niet alleen een nieuw verloskwartier maar ook een nieuwe neonatologie die veel ruimer zal zijn en meer comfort biedt aan de ouders. Ook de consultatieruimtes van de gynaecologen krijgen een nieuwe plek. Samen zal dit aansluiten op de bestaande materniteit.

Verder komt er ook een nieuwe PAAZ-afdeling (psychiatrische afdeling algemeen ziekenhuis) met aansluitend een dagcentrum en nog een nieuwe, moderne verpleegafdeling met 30 bedden.

Tenslotte krijg ook de dienst nucleaire geneeskunde een nieuwe stek in het nieuwbouw gedeelte van het bouwproject.

Dirk Maes, algemeen directeur AZ Sint-Lucas: “Voor AZ Sint-Lucas is dit project een grote stap in de continue verbetering van de accommodatie en zorgverlening voor onze patiënt.”

De werken gaan van start in mei 2022 en zullen gefaseerd verlopen om de continuïteit van de zorg te kunnen garanderen. Tegen begin 2024 zullen alle betrokken diensten verhuisd zijn.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 10-februari-2022.

Nu in Sint-Lucas

Code oranje voor luchtweginfecties

Op dit moment is er een toename in respiratoire infecties, waaronder vooral een sterke stijging in het aantal griepgevallen. De overheid activeerde dan ook code oranje voor luchtweginfecties. Wij vragen aan bezoekers met respiratoire klachten om een chirurgisch masker te dragen.

Lees meer

Een positief initiatief voor de stad: de realisatie van een groot Gents ziekenhuis

AZ Sint-Lucas en AZ Jan Palfijn Gent hebben vandaag, donderdag 25 januari 2024, een intentieverklaring ondertekend om intens te gaan samenwerken.

Lees meer

Verkeershinder tijdens het lichtfestival

Van woensdag 31 januari tem. zondag 4 februari 2024 is het opnieuw Lichtfestival in Gent. Moet je in deze periode in AZ Sint-Lucas zijn, dan hou je best rekening met verkeershinder en vermijd je best de omgeving van de Dampoort.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by