Vlaamse overheid investeert in nieuwe vleugel AZ Sint-Lucas

10 februari 2022

AZ Sint-Lucas krijgt van de Vlaamse overheid subsidies voor het realiseren van een nieuwe vleugel. Er komt o.a. een nieuw verloskwartier, een nieuwe dienst neonatologie, een nieuwe verpleegafdeling en een nieuwe afdeling voor psychiatrische zorg.

Het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke heeft bevestigd dat de regering de plannen van AZ Sint-Lucas heeft goedgekeurd: “De Vlaamse regering investeert in moderne ziekenhuisinfrastructuur die voldoet aan alle hedendaagse normen en die noodzakelijk is om de beste zorg te kunnen bieden voor de patiënt. Het strategisch forfait voor AZ Sint-Lucas draagt ertoe bij dat er kwaliteitsvolle zorg op maat geboden kan worden aan de inwoners van Gent en omgeving.”

Er wordt een jaarlijks forfait van 1 miljoen euro uitgetrokken. Het nieuwe bouwproject is noodzakelijk om een bestaande vleugel te vervangen die niet langer voldoet aan de hedendaagse bouwnormen. Een deel wordt afgebroken en vervangen door een nieuwbouw, een ander deel wordt gestript en zeer grondig verbouwd.

Door de realisatie van dit project willen we toekomstgericht en duurzaam investeren in betrouwbare zorg voor onze patiënten. Tegelijk wordt ook de flow voor patiënten, bezoekers, personeel en logistiek herbekeken en geoptimaliseerd. Zo komt er een nieuwe cluster moeder-kind met niet alleen een nieuw verloskwartier maar ook een nieuwe neonatologie die veel ruimer zal zijn en meer comfort biedt aan de ouders. Ook de consultatieruimtes van de gynaecologen krijgen een nieuwe plek. Samen zal dit aansluiten op de bestaande materniteit.

Verder komt er ook een nieuwe PAAZ-afdeling (psychiatrische afdeling algemeen ziekenhuis) met aansluitend een dagcentrum en nog een nieuwe, moderne verpleegafdeling met 30 bedden.

Tenslotte krijg ook de dienst nucleaire geneeskunde een nieuwe stek in het nieuwbouw gedeelte van het bouwproject.

Dirk Maes, algemeen directeur AZ Sint-Lucas: “Voor AZ Sint-Lucas is dit project een grote stap in de continue verbetering van de accommodatie en zorgverlening voor onze patiënt.”

De werken gaan van start in mei 2022 en zullen gefaseerd verlopen om de continuïteit van de zorg te kunnen garanderen. Tegen begin 2024 zullen alle betrokken diensten verhuisd zijn.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 10-februari-2022.

Nu in Sint-Lucas

Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Lees meer

Hogere overlevingskans voor patiënten met borstkanker

Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) blijkt dat de overlevingskans van borstkankerpatiënten vijf jaar na de behandeling met ongeveer 3 procent is toegenomen. Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2014 en 2018. De positieve trend is het gevolg van zowel medische innovatie als ­specialisatie.

Lees meer

Dubbelinterview met dr. Ruben en Walter Pauwels

De ene staat al met een been in zijn pensioen maar doet nog verder, de andere staat nog aan het begin van zijn carrière. We brachten gastro-enteroloog Walter Pauwels en cardioloog Ruben Pauwels, vader en zoon, samen voor een gesprek over geneeskunde.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by