Vlaamse overheid investeert in nieuwe vleugel AZ Sint-Lucas

10 februari 2022

AZ Sint-Lucas krijgt van de Vlaamse overheid subsidies voor het realiseren van een nieuwe vleugel. Er komt o.a. een nieuw verloskwartier, een nieuwe dienst neonatologie, een nieuwe verpleegafdeling en een nieuwe afdeling voor psychiatrische zorg.

Het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke heeft bevestigd dat de regering de plannen van AZ Sint-Lucas heeft goedgekeurd: “De Vlaamse regering investeert in moderne ziekenhuisinfrastructuur die voldoet aan alle hedendaagse normen en die noodzakelijk is om de beste zorg te kunnen bieden voor de patiënt. Het strategisch forfait voor AZ Sint-Lucas draagt ertoe bij dat er kwaliteitsvolle zorg op maat geboden kan worden aan de inwoners van Gent en omgeving.”

Er wordt een jaarlijks forfait van 1 miljoen euro uitgetrokken. Het nieuwe bouwproject is noodzakelijk om een bestaande vleugel te vervangen die niet langer voldoet aan de hedendaagse bouwnormen. Een deel wordt afgebroken en vervangen door een nieuwbouw, een ander deel wordt gestript en zeer grondig verbouwd.

Door de realisatie van dit project willen we toekomstgericht en duurzaam investeren in betrouwbare zorg voor onze patiënten. Tegelijk wordt ook de flow voor patiënten, bezoekers, personeel en logistiek herbekeken en geoptimaliseerd. Zo komt er een nieuwe cluster moeder-kind met niet alleen een nieuw verloskwartier maar ook een nieuwe neonatologie die veel ruimer zal zijn en meer comfort biedt aan de ouders. Ook de consultatieruimtes van de gynaecologen krijgen een nieuwe plek. Samen zal dit aansluiten op de bestaande materniteit.

Verder komt er ook een nieuwe PAAZ-afdeling (psychiatrische afdeling algemeen ziekenhuis) met aansluitend een dagcentrum en nog een nieuwe, moderne verpleegafdeling met 30 bedden.

Tenslotte krijg ook de dienst nucleaire geneeskunde een nieuwe stek in het nieuwbouw gedeelte van het bouwproject.

Dirk Maes, algemeen directeur AZ Sint-Lucas: “Voor AZ Sint-Lucas is dit project een grote stap in de continue verbetering van de accommodatie en zorgverlening voor onze patiënt.”

De werken gaan van start in mei 2022 en zullen gefaseerd verlopen om de continuïteit van de zorg te kunnen garanderen. Tegen begin 2024 zullen alle betrokken diensten verhuisd zijn.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 10-februari-2022.

Nu in Sint-Lucas

De Lijn voert werken uit aan het kruispunt ‘Duizend Vuren’ en omgeving

De spoorwerken aan Coupure Rechts en Begijnhoflaan verlopen volgens planning en zullen klaar zijn halverwege juli 2024. Tussen deze twee werven bevindt zich het kruispunt ‘Duizend Vuren’. Op dat kruispunt zijn de tramsporen en het wegdek ook aan vernieuwing toe. De Lijn voert daarom werken uit vanaf dinsdag 21 mei 2024 tot en met vrijdag 12 juli 2024 (onder voorbehoud). Door deze werken gelijktijdig uit te voeren, zorgen we ervoor dat lijn T4 (Gent UZ – Gentbrugge Stelplaats) vanaf deze zomer opnieuw haar normale traject kan bedienen.

Lees meer

AZ Sint-Lucas Gent behaalt prestigieuze Eusoma-accreditatie

AZ Sint-Lucas Gent is trots om aan te kondigen dat het de begeerde Eusoma-accreditatie heeft behaald, een erkenning die de Europese standaarden voor borstkankerzorg onderstreept. “Deze erkenning bevestigt onze status als coördinerende borstkliniek en weerspiegelt direct onze toewijding aan patiëntgerichte topzorg,” zegt Dr. Loobuyck, coördinator van de Borstkliniek.

Lees meer

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by