Week van de valpreventie

26 april 2022

In het kader van de Week van de Valpreventie (25 april - 1 mei) wil het team van verpleegkundigen, ergotherapeuten en diëtisten op de diensten geriatrie de patiënten een ganse week informeren en sensibiliseren om valincidenten zoveel mogelijk te vermijden.

Maandag 25/4 Haal uw beste zicht boven

Een goed zicht helpt vallen te voorkomen! De ergotherapeuten testen het zicht van onze patiënten. Wie niet goed meer ziet, wordt doorverwezen naar de oogarts.

Dinsdag 26/4 Bevallige woning

We bouwden een escape room in de dagzaal met tal van voorbeelden van onveilige situaties in een woning. Raken onze patiënten zonder kleerscheuren buiten?

Woensdag 27/4 Laat een actieve namiddag u welgevallen

Verouderen in stijl, het kan! Voormalig bokskampioen en volksheld Freddy De Kerpel komt langs voor bewegingstips en een aangepaste trainingssessie van 15u tot 16u.

Donderdag 28/4 Het valt in de smaak

Gezonde voeding is belangrijk om spieren en beenderen sterk te houden en dus het valrisico te verminderen. Onze diëtisten houden een koffieklets met de patiënten met verwenkoffie en een lekkere, gezonde verrassing.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 26-april-2022.

Nu in Sint-Lucas

Ontvang voortaan je factuur via e-mail

Als je daarvoor toestemming hebt gegeven, ontvang je sinds februari 2023 de ziekenhuisfacturen van AZ Sint-Lucas Gent via e-mail.

Lees meer

Borstkliniek AZ Sint-Lucas een van grootste borstklinieken met erkenning sinds 2005

Als erkende coördinerende borstkliniek behandelt AZ Sint-Lucas Gent jaarlijks tussen 270 en 300 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee staan we in de top-10 van de grootste borstklinieken van Vlaanderen.

Lees meer

Zorg midden in 't leven

Je hart verliezen aan AZ Sint-Lucas én Gent? Het overkwam o.a. Koen, Aurélie, Jos, Fatme en Justine. Tijdens en na de werkuren genieten ze van het bruisende stadsleven. Ze vertellen met veel passie over hun job en hun favoriete plek in de stad. Als medewerker van AZ Sint-Lucas sta je, net als het ziekenhuis, midden in ’t leven. Laat je inspireren door de verhalen en plekjes van de collega’s.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by