Week van de valpreventie

26 april 2022

In het kader van de Week van de Valpreventie (25 april - 1 mei) wil het team van verpleegkundigen, ergotherapeuten en diëtisten op de diensten geriatrie de patiënten een ganse week informeren en sensibiliseren om valincidenten zoveel mogelijk te vermijden.

Maandag 25/4 Haal uw beste zicht boven

Een goed zicht helpt vallen te voorkomen! De ergotherapeuten testen het zicht van onze patiënten. Wie niet goed meer ziet, wordt doorverwezen naar de oogarts.

Dinsdag 26/4 Bevallige woning

We bouwden een escape room in de dagzaal met tal van voorbeelden van onveilige situaties in een woning. Raken onze patiënten zonder kleerscheuren buiten?

Woensdag 27/4 Laat een actieve namiddag u welgevallen

Verouderen in stijl, het kan! Voormalig bokskampioen en volksheld Freddy De Kerpel komt langs voor bewegingstips en een aangepaste trainingssessie van 15u tot 16u.

Donderdag 28/4 Het valt in de smaak

Gezonde voeding is belangrijk om spieren en beenderen sterk te houden en dus het valrisico te verminderen. Onze diëtisten houden een koffieklets met de patiënten met verwenkoffie en een lekkere, gezonde verrassing.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 26-april-2022.

Nu in Sint-Lucas

De Lijn voert werken uit aan het kruispunt ‘Duizend Vuren’ en omgeving

De spoorwerken aan Coupure Rechts en Begijnhoflaan verlopen volgens planning en zullen klaar zijn halverwege juli 2024. Tussen deze twee werven bevindt zich het kruispunt ‘Duizend Vuren’. Op dat kruispunt zijn de tramsporen en het wegdek ook aan vernieuwing toe. De Lijn voert daarom werken uit vanaf dinsdag 21 mei 2024 tot en met vrijdag 12 juli 2024 (onder voorbehoud). Door deze werken gelijktijdig uit te voeren, zorgen we ervoor dat lijn T4 (Gent UZ – Gentbrugge Stelplaats) vanaf deze zomer opnieuw haar normale traject kan bedienen.

Lees meer

AZ Sint-Lucas Gent behaalt prestigieuze Eusoma-accreditatie

AZ Sint-Lucas Gent is trots om aan te kondigen dat het de begeerde Eusoma-accreditatie heeft behaald, een erkenning die de Europese standaarden voor borstkankerzorg onderstreept. “Deze erkenning bevestigt onze status als coördinerende borstkliniek en weerspiegelt direct onze toewijding aan patiëntgerichte topzorg,” zegt Dr. Loobuyck, coördinator van de Borstkliniek.

Lees meer

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by