Week van de valpreventie

26 april 2022

In het kader van de Week van de Valpreventie (25 april - 1 mei) wil het team van verpleegkundigen, ergotherapeuten en diëtisten op de diensten geriatrie de patiënten een ganse week informeren en sensibiliseren om valincidenten zoveel mogelijk te vermijden.

Maandag 25/4 Haal uw beste zicht boven

Een goed zicht helpt vallen te voorkomen! De ergotherapeuten testen het zicht van onze patiënten. Wie niet goed meer ziet, wordt doorverwezen naar de oogarts.

Dinsdag 26/4 Bevallige woning

We bouwden een escape room in de dagzaal met tal van voorbeelden van onveilige situaties in een woning. Raken onze patiënten zonder kleerscheuren buiten?

Woensdag 27/4 Laat een actieve namiddag u welgevallen

Verouderen in stijl, het kan! Voormalig bokskampioen en volksheld Freddy De Kerpel komt langs voor bewegingstips en een aangepaste trainingssessie van 15u tot 16u.

Donderdag 28/4 Het valt in de smaak

Gezonde voeding is belangrijk om spieren en beenderen sterk te houden en dus het valrisico te verminderen. Onze diëtisten houden een koffieklets met de patiënten met verwenkoffie en een lekkere, gezonde verrassing.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 26-april-2022.

Nu in Sint-Lucas

Code oranje voor luchtweginfecties

Op dit moment is er een toename in respiratoire infecties, waaronder vooral een sterke stijging in het aantal griepgevallen. De overheid activeerde dan ook code oranje voor luchtweginfecties. Wij vragen aan bezoekers met respiratoire klachten om een chirurgisch masker te dragen.

Lees meer

Een positief initiatief voor de stad: de realisatie van een groot Gents ziekenhuis

AZ Sint-Lucas en AZ Jan Palfijn Gent hebben vandaag, donderdag 25 januari 2024, een intentieverklaring ondertekend om intens te gaan samenwerken.

Lees meer

Verkeershinder tijdens het lichtfestival

Van woensdag 31 januari tem. zondag 4 februari 2024 is het opnieuw Lichtfestival in Gent. Moet je in deze periode in AZ Sint-Lucas zijn, dan hou je best rekening met verkeershinder en vermijd je best de omgeving van de Dampoort.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by