Week van de valpreventie

26 april 2022

In het kader van de Week van de Valpreventie (25 april - 1 mei) wil het team van verpleegkundigen, ergotherapeuten en diëtisten op de diensten geriatrie de patiënten een ganse week informeren en sensibiliseren om valincidenten zoveel mogelijk te vermijden.

Maandag 25/4 Haal uw beste zicht boven

Een goed zicht helpt vallen te voorkomen! De ergotherapeuten testen het zicht van onze patiënten. Wie niet goed meer ziet, wordt doorverwezen naar de oogarts.

Dinsdag 26/4 Bevallige woning

We bouwden een escape room in de dagzaal met tal van voorbeelden van onveilige situaties in een woning. Raken onze patiënten zonder kleerscheuren buiten?

Woensdag 27/4 Laat een actieve namiddag u welgevallen

Verouderen in stijl, het kan! Voormalig bokskampioen en volksheld Freddy De Kerpel komt langs voor bewegingstips en een aangepaste trainingssessie van 15u tot 16u.

Donderdag 28/4 Het valt in de smaak

Gezonde voeding is belangrijk om spieren en beenderen sterk te houden en dus het valrisico te verminderen. Onze diëtisten houden een koffieklets met de patiënten met verwenkoffie en een lekkere, gezonde verrassing.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 26-april-2022.

Nu in Sint-Lucas

Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Lees meer

Hogere overlevingskans voor patiënten met borstkanker

Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) blijkt dat de overlevingskans van borstkankerpatiënten vijf jaar na de behandeling met ongeveer 3 procent is toegenomen. Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2014 en 2018. De positieve trend is het gevolg van zowel medische innovatie als ­specialisatie.

Lees meer

Dubbelinterview met dr. Ruben en Walter Pauwels

De ene staat al met een been in zijn pensioen maar doet nog verder, de andere staat nog aan het begin van zijn carrière. We brachten gastro-enteroloog Walter Pauwels en cardioloog Ruben Pauwels, vader en zoon, samen voor een gesprek over geneeskunde.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by