Welkom dr. Andreas Dobbelaere

23 november 2022

Vanaf januari 2023 versterkt dr. Andreas Dobbelaere de dienst orthopedie.

Na zijn opleiding tot orthopedisch chirurg in het UZ Gent heeft hij zich gedurende anderhalf jaar verder gespecialiseerd in de kniechirurgie. Hij deed een fellowship in Centre Orthopédique Santy, Lyon, in AZ Monica, Antwerpen en in de Groote Schuur Hospital, Kaapstad, Zuid-Afrika, om zich verder te bekwamen in complexe kniepathologie.

Samen met dr. Alexander Schepens en dr. Pieter Beekman zal hij het kniedepartement verder uitbouwen. Dr. Dobbelaere zal zowel sport-, traumatische als degeneratieve letsels van de knie behandelen. Hij is gepassioneerd door de unicompartimentele (halve) knieprothese. Hiervoor deed hij een bijkomende visiting fellowship in het Hvidovre Hospital, Kopenhagen, Denemarken en in het Nuffield Orthopaedic Centre, Oxford, UK.

Hij zal raadpleging doen in AZ Sint-Lucas en in de medische centra in Zelzate en Lochristi.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 01-juni-2023.

Nu in Sint-Lucas

Code oranje voor luchtweginfecties

Op dit moment is er een toename in respiratoire infecties, waaronder vooral een sterke stijging in het aantal griepgevallen. De overheid activeerde dan ook code oranje voor luchtweginfecties. Wij vragen aan bezoekers met respiratoire klachten om een chirurgisch masker te dragen.

Lees meer

Een positief initiatief voor de stad: de realisatie van een groot Gents ziekenhuis

AZ Sint-Lucas en AZ Jan Palfijn Gent hebben vandaag, donderdag 25 januari 2024, een intentieverklaring ondertekend om intens te gaan samenwerken.

Lees meer

Verkeershinder tijdens het lichtfestival

Van woensdag 31 januari tem. zondag 4 februari 2024 is het opnieuw Lichtfestival in Gent. Moet je in deze periode in AZ Sint-Lucas zijn, dan hou je best rekening met verkeershinder en vermijd je best de omgeving van de Dampoort.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by