Welkom dr. Andreas Dobbelaere

23 november 2022

Vanaf januari 2023 versterkt dr. Andreas Dobbelaere de dienst orthopedie.

Na zijn opleiding tot orthopedisch chirurg in het UZ Gent heeft hij zich gedurende anderhalf jaar verder gespecialiseerd in de kniechirurgie. Hij deed een fellowship in Centre Orthopédique Santy, Lyon, in AZ Monica, Antwerpen en in de Groote Schuur Hospital, Kaapstad, Zuid-Afrika, om zich verder te bekwamen in complexe kniepathologie.

Samen met dr. Alexander Schepens en dr. Pieter Beekman zal hij het kniedepartement verder uitbouwen. Dr. Dobbelaere zal zowel sport-, traumatische als degeneratieve letsels van de knie behandelen. Hij is gepassioneerd door de unicompartimentele (halve) knieprothese. Hiervoor deed hij een bijkomende visiting fellowship in het Hvidovre Hospital, Kopenhagen, Denemarken en in het Nuffield Orthopaedic Centre, Oxford, UK.

Hij zal raadpleging doen in AZ Sint-Lucas en in de medische centra in Zelzate en Lochristi.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 01-juni-2023.

Nu in Sint-Lucas

De Lijn voert werken uit aan het kruispunt ‘Duizend Vuren’ en omgeving

De spoorwerken aan Coupure Rechts en Begijnhoflaan verlopen volgens planning en zullen klaar zijn halverwege juli 2024. Tussen deze twee werven bevindt zich het kruispunt ‘Duizend Vuren’. Op dat kruispunt zijn de tramsporen en het wegdek ook aan vernieuwing toe. De Lijn voert daarom werken uit vanaf dinsdag 21 mei 2024 tot en met vrijdag 12 juli 2024 (onder voorbehoud). Door deze werken gelijktijdig uit te voeren, zorgen we ervoor dat lijn T4 (Gent UZ – Gentbrugge Stelplaats) vanaf deze zomer opnieuw haar normale traject kan bedienen.

Lees meer

AZ Sint-Lucas Gent behaalt prestigieuze Eusoma-accreditatie

AZ Sint-Lucas Gent is trots om aan te kondigen dat het de begeerde Eusoma-accreditatie heeft behaald, een erkenning die de Europese standaarden voor borstkankerzorg onderstreept. “Deze erkenning bevestigt onze status als coördinerende borstkliniek en weerspiegelt direct onze toewijding aan patiëntgerichte topzorg,” zegt Dr. Loobuyck, coördinator van de Borstkliniek.

Lees meer

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by