Welkom dr. Fleur Van de Peer

01 juni 2023

Dr. Fleur Van de Peer versterkt sinds april 2023 de dienst gynaecologie-verloskunde.

Dr Van De Peer website

Zij studeerde in 2019 af als gynaecoloog aan de Universiteit van Gent. Tijdens de opleiding werd haar passie voor verloskunde versterkt in grote Belgische en Nederlandse centra; Isala klinieken Zwolle, UZ Gent, OLV Aalst, AZ Sint-Jan Brugge en MST Enschede.

Na het afronden van haar opleiding tot gynaecoloog koos zij ervoor zich verder te verdiepen in de prenatale echografie en hoog-risico verloskunde. Hiervoor versterkte zij gedurende 1 jaar de dienst prenatale diagnostiek in het UZ Gent. Aanvullend startte zij in 2020 gedurende twee jaar met een fellowship in de foetomaternele geneeskunde in GZA Sint-Augustinus in Wilrijk.

Patiënten kunnen bij haar terecht voor een algemene gynaecologische controle, benigne gynaecologische problemen en begeleiding van een zwangerschap. Een warme, persoonlijke begeleiding vanaf zwangerschapswens tot bevalling zal centraal staan. Daarnaast zal zij zich binnen de dienst focussen op preconceptioneel advies, begeleiding van hoog-risico zwangerschappen en prenatale structurele echografie.

Contacteer Dr. Van de Peer
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 01-juni-2023.

Nu in Sint-Lucas

Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Lees meer

Hogere overlevingskans voor patiënten met borstkanker

Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) blijkt dat de overlevingskans van borstkankerpatiënten vijf jaar na de behandeling met ongeveer 3 procent is toegenomen. Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2014 en 2018. De positieve trend is het gevolg van zowel medische innovatie als ­specialisatie.

Lees meer

Dubbelinterview met dr. Ruben en Walter Pauwels

De ene staat al met een been in zijn pensioen maar doet nog verder, de andere staat nog aan het begin van zijn carrière. We brachten gastro-enteroloog Walter Pauwels en cardioloog Ruben Pauwels, vader en zoon, samen voor een gesprek over geneeskunde.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by