Welkom dr. Laurens De Vos

27 maart 2024

Sinds februari versterkt Dr. Laurens De Vos het team van hart- en vaatziekten.

Dr Laurens De Vos

Dr. Laurens De Vos vervoegt sinds 1 februari onze dienst hart- en vaatziekten. Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit Gent. Aansluitend volgde hij nog een postgraduaat sportgeneeskunde. Tijdens zijn opleiding interne geneeskunde was hij werkzaam in AZ Groeninge te Kortrijk, AZ Sint-Lucas Gent en UZ Gent. Zijn opleiding cardiologie volgde hij aan het UZ Gent en AZ Sint-Lucas Gent.

Nadien bekwaamde hij zich verder in de interventionele cardiologie. Hiervoor volgde hij een tweejarig fellowship in UZ Gasthuisberg te Leuven, dit met nadruk op de behandeling van coronaire pathologie.

Gedurende dit fellowship kon hij zich bekwamen in coronaire fysiologie, intravasculaire beeldvormingstechnieken, hoogrisico coronaire interventies en de behandeling van chronische totale coronaire occlusies.

Aansluitend volgde hij nog een fellowship van 4 maanden in AZ Sint-Jan Brugge waar hij zich verder kon verdiepen in zowel coronaire als structurele interventies, dit omvat onder andere de percutane behandeling van klepproblemen.

Contacteer dr. Laurens De Vos
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 28-maart-2024.

Nu in Sint-Lucas

De Lijn voert werken uit aan het kruispunt ‘Duizend Vuren’ en omgeving

De spoorwerken aan Coupure Rechts en Begijnhoflaan verlopen volgens planning en zullen klaar zijn halverwege juli 2024. Tussen deze twee werven bevindt zich het kruispunt ‘Duizend Vuren’. Op dat kruispunt zijn de tramsporen en het wegdek ook aan vernieuwing toe. De Lijn voert daarom werken uit vanaf dinsdag 21 mei 2024 tot en met vrijdag 12 juli 2024 (onder voorbehoud). Door deze werken gelijktijdig uit te voeren, zorgen we ervoor dat lijn T4 (Gent UZ – Gentbrugge Stelplaats) vanaf deze zomer opnieuw haar normale traject kan bedienen.

Lees meer

AZ Sint-Lucas Gent behaalt prestigieuze Eusoma-accreditatie

AZ Sint-Lucas Gent is trots om aan te kondigen dat het de begeerde Eusoma-accreditatie heeft behaald, een erkenning die de Europese standaarden voor borstkankerzorg onderstreept. “Deze erkenning bevestigt onze status als coördinerende borstkliniek en weerspiegelt direct onze toewijding aan patiëntgerichte topzorg,” zegt Dr. Loobuyck, coördinator van de Borstkliniek.

Lees meer

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by