Rug- en nekrevalidatie

Op deze pagina

In de rugschool werk je aan het verhogen van de rug- nekbelastbaarheid, soepelheid, spierkracht en uithoudingsvermogen van de rug- , nek- en buikspieren en het verbeteren van de conditie.

Training

Rug- en nekrevalidatie

Aan de hand van basisoefeningen met bijzondere aandacht voor stabilisatie, coördinatie, mobiliteit, relaxatie en houdingscorrectie, leren we je een correcte houding aan.

Met behulp van speciale toestellen werken we aan het verhogen van de soepelheid, spierkracht en het uithoudingsvermogen. We gebruiken het DAVID-systeem met instelbare weerstand waarbij je continu feedback krijgt (via het Evaluated Exercise system) over de snelheid, frequentie en mobiliteitsrange die je ontwikkelt.

Ergonomie

Tijdens de behandelingen krijg je permanent ergonomische tips en wordt je houding gecorrigeerd. Tijdens de aanvullende ergonomielessen kom je te weten hoe je de rug en nek minder kunt belasten. Daarnaast krijg je ook rug- en nekbeschermende aanbevelingen.

Bewegings- en psychologisch bilan

Je wordt begeleid door een multidisciplinair team en op regelmatige tijdstippen geëvalueerd. Eerst maken we een beginprofiel op, waarna er een tussentijdse evaluatie volgt en op het einde nog een meting. Deze resultaten bespreken we telkens met je behandelend arts. We peilen naar je motivatie en verwachtingen en stellen samen doelstellingen op op maat.

Bij de start en aan het einde van het oefenprogramma is er een gesprek bij de psychologe om het algemeen oefenproces te kunnen evalueren. Ze peilt naar je motivatie en verwachtingen, zodat we de doelstellingen op maat kunnen formuleren.

Praktisch

De afspraken om te komen oefenen worden op voorhand gepland. Oefenen kan van maandag tot vrijdag, van 8u30 tot 21u. Op dinsdag en vrijdag starten we zelfs al om 8u.

Als je nog niet in behandeling bent, kun je een afspraak maken bij één van onze artsen van de dienst fysische geneeskunde.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 28-juli-2022.

Fysische geneeskunde

Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by