Totale huidinspectie

Afdeling: Huidziekten

We onderzoeken je huid op verdachte vlekjes.

Huidkanker is veruit de meest voorkomende vorm van kanker. Elk jaar zijn er meer gevallen van huidkanker dan borst-, prostaat-, colon- en longkanker samen. Non-melanoma huidkanker (zoals basaalcelcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom) komen vaker voor en zijn meestal minder gevaarlijk dan het melanoom.

De huidarts speelt een belangrijke rol bij het tijdig opsporen van huidkanker en zijn voorlopers. Je kunt bij ons terecht voor een totale huidinspectie waarbij in het bijzonder jouw moedervlekken en andere huidletsels worden nagekeken. Hierbij maken we gebruik van een dermatoscoop. Dit is een soort vergrootglas waarmee we de huidletsels grondiger kunnen bekijken.

Soms worden de moedervlekken gefotografeerd om wijzigingen in de vlekken te kunnen vaststellen bij een volgende controle. Bij vermoeden van huidkanker wordt soms een biopsie verricht onder lokale verdoving en wordt het biopt verder onderzocht door een specialist in microscopisch onderzoek. Naargelang het resultaat wordt een behandelplan opgesteld.

Brochure Efudix behandeling
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 15-juli-2022.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by