Orthopedische revalidatie

AZ Sint-Lucas is volledig en doordacht uitgerust om orthopedische patiënten optimaal te begeleiden tijdens hun revalidatie. Voor elke (standaard) ingreep hebben we een zorgtraject uitgewerkt dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. Zo begeleiden we de patiënten vlot door hun eerste revalidatiedagen. We starten daarbij zo snel mogelijk met actieve revalidatie. Soms is dat al in de ontwaakzaal op het operatiekwartier of tijdens de eerste uren op de kamer. De patiënten worden door een kinesitherapeut, maar vaak ook door een ergotherapeut opgevolgd om de overgang naar de thuissituatie vlot te laten verlopen.

Rapid Recovery

Sinds 2015 zijn we erkend als Rapid Recoverycentrum voor patiënten met een totale heupprothese of een totale of halve knieprothese. Het is de bedoeling dat je na de ingreep zo snel mogelijk terug op de been bent. We gaan uit van de filosofie dat de impact van de operatie op lichaam en geest geminimaliseerd moet worden.

De basispeilers van Rapid Recovery zijn:

  • snelle mobilisatie
  • moderne pijnstilling zonder pijnpomp
  • een getraind team

Als we de knieprothese plaatsen, staat het respect voor de eigen ligamenten en spieren voorop. Daardoor kun je enkele uren na de ingreep al de eerste stappen zetten. Een snelle mobilisatie is essentieel voor een goed resultaat met minder kans op complicaties. Zo maken we een snelle en veilige terugkeer naar normale activiteiten mogelijk.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 26-februari-2021.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by