Pijncentrum werkt mee aan project ‘We Go To Work’

Mensen die niet aan het werk zijn maar wel een latente arbeidswens hebben terug aan het werk krijgen, dat is de missie van ‘We Go To Work’. Ons pijncentrum werkt mee aan dit project samen met een team van de VDAB.

Sinds 1 januari 2022 werkt ons pijncentrum samen met het Gespecialiseerd Team Bemiddeling (GTB) van de VDAB. Dit gebeurt in het kader van het project ‘We Go
To Work’, een project gesubsidieerd door het ESF (Europees Sociaal Fonds) dat loopt tot eind 2023. Met dit project wil GTB mensen die niet aan het werk zijn maar wel een latente arbeidswens hebben, bereiken en samen met hen stappen zetten richting de arbeidsmarkt. GTB helpt deze mensen bij de zoektocht naar aangepast werk. Het project is volledig vrijblijvend, kosteloos, laagdrempelig en op maat van de patiënten.

Vandaag zijn er heel veel langdurig zieken die misschien wel nog terug aan de slag zouden kunnen of willen. Maar een groot deel van deze mensen weet niet goed hoe ze daar aan moeten beginnen. Ze worstelen vaak nog met bepaalde vragen of ze durven de stap naar werk niet zetten omdat de drempel te groot is. Ook mensen met chronische pijn zijn vaak niet meer aan het werk. Het gaat over mensen die niet werken omdat ze invalide zijn, ziek zijn, een arbeidsbeperking hebben … Als zorgverlener staan we dicht bij deze patiënten, en is het pijncentrum dus een goede plek om met hen in gesprek te gaan over werk. Ze kunnen hier - kosteloos - terecht met alle vragen rond werk: hoeveel ga/mag ik verdienen, ga ik nog wel kunnen werken, wat kan ik nog, hoe kan ik mijn dag zo goed mogelijk indelen …?

Sofie en Saskia, medewerkers van het pijncentrum, zetten hun schouders onder het ‘We Go To Work’-project. Zij kijken welke patiënten in aanmerking zouden kunnen komen en sturen hen door naar de twee medewerkers van GTB die wekelijks op dinsdag langskomen in het pijncentrum om met patiënten te praten.

Saskia: “Pijnpatiënten voelen zich vaak al minder goed in hun vel. Ze kunnen omwille van de pijn vaak niet meer werken maar ondanks de pijn kunnen ze wel nog iets. Mensen met een latente arbeidswens proberen we daarom terug stappen richting de arbeidsmarkt te laten zetten. Het gaat niet enkel over betaalde jobs, maar ook vrijwilligerswerk. Wij willen vooral informeren en adviseren, we willen werk en alles wat hiermee te maken heeft bespreekbaar maken, maar het is de patiënt die het tempo bepaalt.”

Sofie: “We hopen met dit project een verschil te kunnen maken voor sommige van onze patiënten. Werken is een belangrijk onderdeel van je leven. Een job zorgt voor sociale contacten, het geeft je een doel in je leven … Een job zorgt er ook voor dat je het gevoel hebt ergens bij te horen, je zit dan ook niet hele dagen thuis tussen vier muren.”

Pijnkliniek1

Sofie Minnaert (tweede van links) en Saskia De Trazegnies (rechts) met hun collega’s van het Gespecialiseerd Team Bemiddeling van de VDAB

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 18-augustus-2022.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by