Schenkingen

Als particulier of bedrijf kan je het ziekenhuis financieel steunen. Dit geld wordt gebruikt om projecten of activiteiten te ondersteunen.

Genezen patiënten die hun dankbaarheid willen tonen, familieleden die het ziekenhuis willen steunen, organisatoren van een benefiet die hun opbrengst aan ons willen schenken ... Om alle schenkingen samen te brengen, hebben we een fonds opgericht. De verschillende afdelingen van ons ziekenhuis kunnen een beroep doen op dit mecenaatsfonds om onderzoeken en projecten te financieren die de gezondheidszorg verbeteren.

Storten kan op:

  • BE25 7360 3127 4682
  • BIC-code: KREDBEBB

Als je een specifieke afdeling of project wilt steunen, vermeld dit dan in de mededeling.

Opgelet: we kunnen geen fiscaal attest uitreiken.

Realisaties

Oncologie_gespreksruimte

Gespreksruimtes

Dankzij OIGO vzw (en de firma Vescom) konden we drie ruimtes herinrichten tot gespreksruimtes, zodat oncologische patiënten op een aangename manier hun verhaal kunnen doen aan de oncopsycholoog of de begeleidingsverpleegkundige. De huiselijke sfeer met comfortabele zetels, planten, posters en veel houtaccenten brengt je meteen tot rust. Voor borstkankerpatiënten werd een aparte ruimte voorzien.

Geriatrie_braintrainer

Braintrainer

De afdeling geriatrie kon, dankzij een schenking van Inner Wheel, een Braintrainer Plus aankopen. We gebruiken de spel- en therapiecomputer voor personen met een verminderd cognitief vermogen, maar ook bij revalidatie na bijvoorbeeld een beroerte.

Oncologie_ijskap

Toestel voor hoofdhuidkoeling

Haaruitval is een gekende nevenwerking van chemotherapie bij oncologische patiënten. We kochtten een toestel voor hoofdhuidkoeling aan. Door het hoofd te koelen met een ijskap is het mogelijk om de gevreesde haaruitval te beperken. De ijskap werd gesponsord door OIGO - opgeven is geen optie.

Oncologie_communicatiemapje

Communicatiemap oncologie

Patiënten van het multidisciplinair oncologisch centrum krijgen een handige communicatiemap om de communicatie tussen patiënt, de huisarts, de specialist en iedereen die betrokken is bij de behandeling te verbeteren. Het mapje is een houvast tijdens de behandeling en omvat o.a. medicatieschema's, info over behandeling en bijwerkingen, een dagboek en contactgegevens. De communicatiemap werd gesponsord door OIGO - opgeven is geen optie.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 03-november-2020.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by