Sociaal administratieve dienst

De Sociaal administratieve dienst (kortweg SAD) staat patiënten zonder aansluiting bij een Belgische mutualiteit met raad en daad bij voor een goede administratieve afhandeling van hun inschrijving. Wie moeite heeft om de factuur te betalen, kan ook bij de SAD terecht.

Rekenmachine

Sociaal administratieve dienst (SAD)

07u30 tot 17u45 op weekdagen sad@azstlucas.be
09 224 53 56 Straat 60

Wie kan terecht bij de SAD?

Patiënten die geen aansluiting hebben bij een Belgische mutualiteit komen voor inschrijving (consultatie én opname) terecht bij de SAD.

  • Woon je in het buitenland en ben je daar verzekerd, breng dan zeker de documenten mee die de aansluiting bij deze verzekering aantonen:
    • Landen van de EU: EZVK-kaart, CZ-lidkaart voor Nederlandse patiënten, Carte Vitale voor Franse patiënten, S2-formulier met toestemming voor geplande zorg bij opnames.
    • Landen buiten de EU: garantverklaring van de buitenlandse verzekering en/of privéverzekering.
  • Ben je een buitenlandse patiënt met een bijzonder statuut (asielzoekers, mensen zonder wettig verblijf) breng dan de documenten mee die jouw verblijfsstatuut aantonen zoals een medische kaart van het OCMW of een requisitorium van FEDASIL.
  • Ben je werkzaam bij de Europese Commissie, vraag dan tijdig een borgstelling aan, zodat deze ter beschikking is op de dag van de opname zelf.

Heb je vragen over de aansluiting bij een Belgisch ziekenfonds, dan helpen de SAD-medewerkers jou op weg om de aansluiting in orde te brengen.

Voorschotten

Patiënten die niet aangesloten zijn bij een Belgisch ziekenfonds, moeten in bepaalde gevallen een voorschot betalen voor de consultatie of opname. Neem contact op met de SAD als je wil navragen of dit op jou van toepassing is.

Problemen om je factuur te betalen?

Heb je moeilijkheden om je factuur te betalen, dan kun je terecht bij de SAD. Heb je een betaalachterstand dan bekijken we de mogelijkheid om een betalingsregeling te treffen. Ook met andere vragen van financiële aard kan je bij de SAD terecht.

Bij de SAD kan je betalen met een bankkaart.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 09-april-2021.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by