Op de afdeling beroertezorg/CCU verblijven patiënten met nood aan continue observatie en monitoring. Er zijn acht bedden: vier bedden voor acute opvang van patiënten met een beroerte en vier bedden voor patiënten met een acuut hartprobleem.
Op de afdeling werken neurologen, hart- en vaatspecialisten, verpleegkundigen, paramedici en artsen-specialisten in opleiding. De diagnose, behandeling en evolutie zijn verschillend van patiënt tot patiënt. Laat je dus niet beïnvloeden door andere bezoekers of veranderingen die zich bij andere patiënten voordoen.
dr. Stefanie Cardoen
dr. Gunther Maudens
Op de afdeling staat de patiënt centraal en verlenen we de best mogelijke zorg. Daarom wijzen we elke patiënt toe aan een specifieke verpleegkundige. Als je vragen hebt, kun je altijd jouw verpleegkundige aanspreken. Geef ook de juiste naam en telefoonnummer door aan jouw verpleegkundige van de contactpersoon aan wie we informatie mogen doorgeven.
Je duidt best één familielid aan als contactpersoon (telefonisch) zodat de privacy, het beroepsgeheim en de continuïteit van de dienst maximaal gerespecteerd kunnen worden. De contactpersoon kan 24 uur per dag telefonisch beperkte informatie opvragen. Aan andere personen geven we, omwille van privacy, geen informatie.
Voor vragen over de specifieke medische toestand van de patiënt of de behandeling contacteer je best de behandelende arts. De verpleegkundige helpt je daar graag bij.
We beperken het bezoek op deze afdeling omwille van de ernst van de ziekte van de patiënten en de daaraan verbonden onderzoeken en gespecialiseerde behandelingen. Rust is heel belangrijk. Regelmatige, korte bezoeken worden vaak meer gewaardeerd dan langdurige bezoeken. Korte bezoeken zijn voor de patiënt aangenaam en minder vermoeiend.
Als er dringende onderzoeken of behandelingen uitgevoerd worden, moet je even wachten voor je op bezoek kan.
Hou rekening met deze afspraken:
Groenebriel 1
9000 Gent
GPS adres
Terhagen