Beroertezorg/CCU

09 224 51 33
straat 33
Klik hier voor de bezoekuren
Beroertezorg_CCU

Op deze pagina

Op de afdeling beroertezorg/CCU verblijven patiënten met nood aan continue observatie en monitoring. Er zijn acht bedden: vier bedden voor acute opvang van patiënten met een beroerte en vier bedden voor patiënten met een acuut hartprobleem.

Door de maatregelen tegen corona zijn de bezoekregeling en de bezoekuren momenteel anders dan normaal.

Jolien Weyers2

Jolien Weyers

Dienstverantwoordelijke jolien.weyers@azstlucas.be
09 224 51 33 Straat 33

Team

Op de afdeling werken neurologen, hart- en vaatspecialisten, verpleegkundigen, paramedici en artsen-specialisten in opleiding. De diagnose, behandeling en evolutie zijn verschillend van patiënt tot patiënt. Laat je dus niet beïnvloeden door andere bezoekers of veranderingen die zich bij andere patiënten voordoen.

Coördinator zorgprogramma beroertezorg

dr. Stefanie Cardoen

Hart- en vaatspecialist

dr. Gunther Maudens

Wat breng je mee?

 • Omdat de patiënt verbonden is met allerhande apparatuur, kan hij geen gebruikelijke nachtkledij dragen. Nachtkledij en toiletgerief hoef je dus niet mee te brengen. Als de patiënt stabiel is en naar een gewone verpleegafdeling mag verhuizen, moet je wel nachtkledij en toiletgerief brengen. We brengen je op tijd op de hoogte.
 • Laat geen geld, juwelen of andere waardevolle voorwerpen achter.
 • De opnamedienst heeft de identiteitskaart van de patiënt nodig. Breng die dus zo snel mogelijk naar de opnamedienst aan het onthaal (straat 60). Geef ook aan op welke kamer (een- of meerpersoonskamer) de patiënt wil verblijven na zijn ontslag van de eenheid beroertezorg/CCU.

Contactpersoon

Op de afdeling staat de patiënt centraal en verlenen we de best mogelijke zorg. Daarom wijzen we elke patiënt toe aan een specifieke verpleegkundige. Als je vragen hebt, kun je altijd jouw verpleegkundige aanspreken. Geef ook de juiste naam en telefoonnummer door aan jouw verpleegkundige van de contactpersoon aan wie we informatie mogen doorgeven.

Je duidt best één familielid aan als contactpersoon (telefonisch) zodat de privacy, het beroepsgeheim en de continuïteit van de dienst maximaal gerespecteerd kunnen worden. De contactpersoon kan 24 uur per dag telefonisch beperkte informatie opvragen. Aan andere personen geven we, omwille van privacy, geen informatie.

Voor vragen over de specifieke medische toestand van de patiënt of de behandeling contacteer je best de behandelende arts. De verpleegkundige helpt je daar graag bij.

Bezoek

We beperken het bezoek op deze afdeling omwille van de ernst van de ziekte van de patiënten en de daaraan verbonden onderzoeken en gespecialiseerde behandelingen. Rust is heel belangrijk. Regelmatige, korte bezoeken worden vaak meer gewaardeerd dan langdurige bezoeken. Korte bezoeken zijn voor de patiënt aangenaam en minder vermoeiend.

Als er dringende onderzoeken of behandelingen uitgevoerd worden, moet je even wachten voor je op bezoek kan.

Hou rekening met deze afspraken:

 • Is de deur van de wachtzaal gesloten? Bel dan aan. Anders mag u zonder aan te melden rustig plaatsnemen in de wachtzaal.
 • Onder normale omstandigheden wordt u tijdens de bezoekuren afgehaald door de verpleegkundige.
 • We laten maximaal drie bezoekers tegelijkertijd binnen.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar zijn welkom op afspraak. Tijdens hun bezoek worden ze altijd begeleid door de verpleegkundige.
 • Bezoek buiten de bezoekuren kan enkel in uitzonderlijke omstandigheden. Spreek af met de verpleegkundige.
 • Respecteer de privacy van iedereen en laat het bezoek in een rustige en serene sfeer verlopen.
 • Bloemen, planten, fruit en geschenken laten we om hygiënische redenen niet toe.
 • Gsm-gebruik op de afdeling is verboden. Schakel je gsm uit voor je de afdeling binnengaat.
 • Ontsmet je handen voor en na het bezoek met de voorziene ontsmettingsvloeistof.
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 07-juni-2023.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by