Reumatologie

09 224 66 40
Straat 97
09 224 62 62
Medisch centrum Lochristi
Maak online een afspraak
Reumatologie

Op deze pagina

Het team reumatologie staat in voor de zorg van patiënten met aandoeningen van het bewegingsstelsel die niet het gevolg zijn van een trauma (bv. een ongeval). Wij stellen de diagnose, behandelen en begeleiden patiënten met chronische inflammatoire gewrichtsaandoeningen (ontstekingen in gewrichten, spieren, pezen en botten), metabole botziekten en systeemziekten (aanverwante ontsteking in de organen).

Aandoeningen

Patiëntenverenigingen

RA Liga vzw is een pa­tiën­ten­ver­eniging die samen met zorgverleners en academici informatie, kennis en ervaring deelt over reumatoïde artritis waardoor patiënten makkelijker hun eigen zorgproces en leven in handen kunnen nemen.

RA Liga

ReumaNet vzw verenigt Vlaamse patiëntenverenigingen die reumatische aandoeningen onder de aandacht brengen. Ze ijveren voor regelgevingen die het leven voor de duizenden patiënten vergemakkelijken, die een betaalbare en adequate zorg garanderen, die hen actief houden op de arbeidsmarkt en in het onderwijs, die vrijetijdsbesteding ook voor hen mogelijk maken.

Reumanet

De CIB Liga verstrekt deskundige informatie over chronische inflammatoire bindweefselziekten en wil meer bekendheid geven aan chronische bindweefselziekten zoals Lupus, MCTD, Myositis, Sjögren Syndroom, Systeemsclerose en Vasculitis.

CIB Liga

Bij de Vlaamse Vereniging voor SpondyloArtritis kun je terecht voor informatie over spondylitis, contact met lotgenoten, aangepast oefenen als je de ziekte hebt, een luisterend oor, … Iedereen die actief is in de vereniging doet dit vrijwillig en leeft zelf met de ziekte.

Vlaamse Vereniging voor SpondyloArtritis

Nieuws

Meer nieuws
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 13-april-2023.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by