Urgentieartsen

Om de dienst te versterken zijn wij op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde arts-specialisten in de urgentiegeneeskunde of houders van een bijzondere beroepstitel urgentiegeneeskunde (BBT). Een basisspecialisme binnen de inwendige geneeskunde of een bijkomende beroepstitel als intensivist, kan een meerwaarde betekenen.

U komt terecht in een associatie van 17 dynamische collega’s waarbij goede werksfeer en teamspirit hoog in het vaandel worden gedragen. U staat als urgentiearts in voor de kwalitatieve opvang en uitwerking van alle spoedpatiënten, alsook voor de interne en externe MUG-dienst.

De spoedgevallendienst is een erkend opleidingscentrum voor HAIO’s en ASO’s urgentiegeneeskunde. Interesse in het organisatorische aspect van onze dienst met het verder optimaliseren van processen en inzet voor het opleiden van toekomstige collega’s worden bijzonder gewaardeerd.

Onmiddellijke indiensttreding mogelijk.

Ouderejaarsassistenten of collega’s die nog een BBT wensen te behalen, kunnen zich eveneens kandidaat stellen.
Jobtime bespreekbaar.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij dr. Kristof Buyse, medisch diensthoofd, 09 224 55 60 - kristof.buyse@azstlucas.be of bij dr. Katrien De Ketelaere, medisch directeur, 09 224 62 20 - katrien.deketelaere@azstlucas.be.

Richt uw sollicitatie met curriculum vitae vóór 1 april 2024 aan Thierry Freyne - algemeen directeur en dr. Katrien De Ketelaere - medisch directeur, via medische.directie@azstlucas.be of via de post.

Nefroloog

De dienst nefrologie heeft een vacature voor een nefroloog. Onze staf bestaat uit 5 nefrologen die werken in maatschapsverband. We bieden een stageplek aan voor een ASO interne en ook opleiding aan arts-stagiairs.

De dienst beschikt over een high-care hemodialyse in het moedercentrum en 2 low care dialyses in de medische centra te Zelzate en te Aalter, waar ook telkens raadpleging wordt aangeboden. Verder is er ook consultatiemogelijkheid in het medisch centrum in Lochristi.

We hebben een goed uitgebouwde predialysekliniek en bieden alle vormen van thuisdialyse aan. Verder is er een steenkliniek in samenwerking met de dienst urologie. Door de centrale ligging van het ziekenhuis in het hart van Gent en een drukke spoedgevallen trekken we zeer diverse pathologie aan.

Voor de openstaande functie zoeken we een internist-nefroloog, die zal werken in een regime van 70% en die bij voorkeur kan starten in het najaar van 2024.

Rekening houdende met de intense samenwerking tussen de nefrologen onderling en met de ganse nefrologische equipe is het een absolute must om een teamplayer te zijn.

Bijzondere ervaring in steenpathologie en/of home hemodialyse zijn een meerwaarde.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij dr. Céline Seghers, medisch diensthoofd nefrologie, 09 224 65 50 - celine.seghers@azstlucas.be of bij dr. Katrien De Ketelaere, medisch directeur, 09 224 62 20 - katrien.deketelaere@azstlucas.be.

Richt uw sollicitatie met curriculum vitae vóór 1 april 2024 aan Thierry Freyne - algemeen directeur en dr. Katrien De Ketelaere - medisch directeur, via medische.directie@azstlucas.be of via de post.

Kinderneuroloog en algemeen pediater

Het huidige team bestaat uit 10 kinderartsen met subspecialisaties in kindergastroenterologie, -cardiologie, -pneumologie, -allergologie, -nefrologie en -neurologie. De nieuwe collega’s komen terecht in een associatie bestaande uit 6 artsen.

De artsen staan in voor een kinderafdeling die 35 bedden telt en voor de afdeling neonatologie, die gekoppeld is aan een grote materniteit (± 2000 bevallingen per jaar). De dienst is erkend als stagedienst voor de opleiding van arts-specialisten in de pediatrie.

Voor de openstaande functies zoeken de stafleden enerzijds een collega met bijzondere beroepstitel in de neuropediatrie en anderzijds een algemeen pediater, met eventueel specifiek aandachtsgebied kinderendocrinologie/ kinderallergologie.

U bent als kandidaat bereid om te participeren aan de reeds bestaande samenwerkingen binnen het ziekenhuisnetwerk Gent.

Het betreft een voltijdse functie. Startdatum is te bepalen in overleg met de dienst.

Het spreken van het Nederlands (minimum B2-niveau) is noodzakelijk voor contacten met patiënten en collega’s.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij Dr. Tom Vercruysse, medisch diensthoofd pediatrie, 09 224 54 13 - tom.vercruysse@azstlucas.be of bij dr. Katrien De Ketelaere, medisch directeur, 09 224 62 20 - katrien.deketelaere@azstlucas.be

Richt uw sollicitatie met curriculum vitae vóór 1 april 2024 aan Thierry Freyne - algemeen directeur en dr. Katrien De Ketelaere - medisch directeur, via medische.directie@azstlucas.be of via de post.

Oftalmoloog

Onze dienst oogheelkunde heeft een vacature voor een oftalmoloog om de staf, die momenteel uit 10 artsen bestaat, te versterken.

U komt terecht in een breed uitgebouwde dienst waar alle facetten van de oogheelkunde aan bod komen: cataract, cornea, glaucoom, medische retina, vitreoretinale chirurgie.

Voor de openstaande functie zoeken de stafleden een enthousiaste en gedreven collega, met allround en/of subspecialistische ambities.

 • Aandeel ziekenhuisactiviteit t.o.v. aandeel privaatactiviteit is te bespreken.
 • De startdatum is te bepalen in overleg met het medisch diensthoofd.
 • Ook arts-specialisten in opleiding kunnen zich kandidaat stellen.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij dr. Kestelyn, medisch diensthoofd oogheelkunde, 09 224 50 92 - philippe-adriaan.kestelyn@azstlucas.be of bij dr. De Ketelaere, medisch directeur, 09 224 62 20 - katrien.deketelaere@azstlucas.be

Richt uw sollicitatie met curriculum vitae aan Thierry Freyne, algemeen directeur en dr. Katrien De Ketelaere, medisch directeur, via medische.directie@azstlucas.be of via de post.

Twee voltijdse neurochirurgen

De diensten neurochirurgie AZ Sint-Lucas Gent en UZ Gent slaan de handen in elkaar om hun referentiepositie te versterken en hun zorgaanbod voor de patiënt nog verder uit te bouwen. Ter versterking van hun team willen zij met onmiddellijke ingang overgaan tot het aanstellen van 2 voltijdse neurochirurgen.

Beide mandaten zullen hun klinische activiteit evenredig invullen op beide sites. Eén aanstelling zal gebeuren als zelfstandig arts binnen de medische staf van het AZ Sint-Lucas, één aanstelling zal gebeuren als contractueel/ statutair arts-specialist van het UZ Gent.

Beide diensten streven naar een geïntegreerde samenwerking met invulling van klinische activiteit op beide sites waarbij de nadruk ligt op evidence based kwaliteitsverbetering, multidisciplinaire samenwerking, subspecialisatie, innovatie, opleiding en wetenschappelijke onderbouw om een optimale zorg aan de patiënt en zijn familie te kunnen aanbieden.

Beide diensten beschikken over een historiek, operationele werking en ambitie in de verdere uitbouw van het volledige portfolio van de neurochirurgie, hoofdzakelijk binnen een multidisciplinair kader:

 • multidisciplinaire aanpak van het zorgtraject neuro-oncologie;
 • pediatrische neurochirurgie;
 • wakkere hersenchirurgie;
 • endoscopische intraventriculaire en schedelbasischirurgie;
 • uitgebreide intraoperatieve neuromonitoring door een dedicated team;
 • functionele neurochirurgie inclusief epilepsiechirurgie, DBS, neuromodulatie;
 • complexe degeneratieve en oncologische spinale chirurgie;
 • chirurgie voor cerebrale en medullaire vasculaire aandoeningen en malformaties.

We verwachten:

 • minstens 1 kandidaat met een specifieke interesse en expertise in de spinale neurochirurgie;
 • teamspelers die op een positieve manier willen bijdragen aan ons project en actief willen deelnemen aan de multidisciplinaire teams;
 • collegialiteit en open communicatie naar de patiënt en alle leden van het zorgteam

Voor inlichtingen kunt u terecht bij dr. Edward Baert, medisch diensthoofd neurochirurgie UZ Gent, edward.baert@uzgent.be en dr. Bonny Noens, medisch diensthoofd neurochirurgie AZ Sint Lucas Gent, 09 224 65 20 - bonny.noens@azstlucas.be

Graag uw sollicitatie met curriculum vitae insturen:

Internist-infectioloog

De dienst longziekten van AZ Sint-Lucas bestaat uit 5 longartsen en neemt een centrale plaats in bij de zorg voor thoracale pathologie binnen het ziekenhuis. Een goede onderlinge samenwerking staat borg voor een professionele aanpak.

Naast de opvang van de longziekten in de brede zin, heeft de dienst ook expertise op niveau van slaap, intensieve zorgen, algemene infectiologie, allergologie en thoracale oncologie.

De dienst longziekten wil toegankelijk en snel bereikbaar zijn voor zowel patiënten als huisartsen en collega’s specialisten.

De dienst longziekten staat mee in voor de opleiding van jongerejaars ASO’s en ASO’s longziekten.

Voor de openstaande functie zoeken de stafleden een internist-infectioloog met bijzondere beroepstitel in de infectiologie. Een bijzondere beroepstitel in de intensieve zorgen is een meerwaarde;

Het betreft bij voorkeur een voltijdse functie.

Naast activiteit in het ziekenhuis bent u ook bereid poliklinische activiteit in de externe poli’s uit te bouwen.

U bent als kandidaat ook bereid om te participeren aan de reeds bestaande samenwerkingen binnen het ziekenhuisnetwerk Gent.

Indiensttreding zo snel mogelijk.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij dokter André Verstraeten, medisch diensthoofd, 09 224 64 70 - andre.verstraeten@azstlucas.be of bij dr. De Ketelaere, medisch directeur, 09 224 62 20 - katrien.deketelaere@azstlucas.be

Richt uw sollicitatie met curriculum vitae aan Thierry Freyne, algemeen directeur en dr. Katrien De Ketelaere, medisch directeur, via medische.directie@azstlucas.be of via de post.

Tandarts

Gespecialiseerd in orthodontie

De dienst tandheelkunde zoekt een tandarts gespecialiseerd in orthodontie om in de opvolging te voorzien van een collega en zo een staf van 7 tandartsen op peil te houden.

De dienst tandheelkunde heeft een vrij drukke poli, is recent volledig vernieuwd, modern uitgerust en voorzien van één op één assistentie. Consultaties verlopen op afspraak.

Jobtime is bespreekbaar.

Meer informatie bij lth. Olivier Navez, diensthoofd tandheelkunde (09 224 54 20 - olivier.navez@azstlucas.be) of bij dr. Katrien De Ketelaere, medisch directeur (09 224 62 20 - katrien.deketelaere@azstlucas.be).

Richt je sollicitatie met curriculum vitae aan dr. Dirk Maes, algemeen directeur en dr. Katrien De Ketelaere, medisch directeur, via medische.directie@azstlucas.be of via de post.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 12-februari-2024.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by