Geriater

Onze dienst geriatrie heeft een vacature voor een geriater om in associatief verband de dienst geriatrie die momenteel uit 5 artsen bestaat, te versterken.

De dienst geriatrie telt 125 acute bedden, verdeeld over 5 afdelingen: 3 acute afdelingen, een afdeling acute ortho-geriatrie en een afdeling cognitie. Verder is er ook een erkenning voor alle onderdelen van het geriatrisch zorgprogramma en een goed uitgebouwd geriatrisch dagziekenhuis. Naast de acute geriatrie, functioneren de stafleden ook op de SP chronische en SP palliatieve.

Voor de openstaande functie zoekt de dienst een enthousiaste en communicatief vaardige collega, met brede kennis binnen alle aspecten van de geriatrie. Ook geriaters die nog in opleiding zijn, mogen hun kandidatuur stellen. Het betreft een voltijdse functie. De startdatum is te bepalen in overleg met het medisch diensthoofd.

Het spreken van het Nederlands (minimum B2-niveau) is noodzakelijk voor contacten met patiënten en collega’s.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij dr. Elke Steen, medisch diensthoofd geriatrie, 09 224 54 90 - elke.steen@azstlucas.be of bij dr. Katrien De Ketelaere, medisch directeur, 09 224 62 20 - katrien.deketelaere@azstlucas.be.

Richt uw sollicitatie met curriculum vitae vóór 27 november 2023 aan Thierry Freyne, algemeen directeur en dr. Katrien De Ketelaere, medisch directeur, via medische.directie@azstlucas.be of via de post.

Orthopedisch chirurg schouder en voet/enkel

ORTHO.GENT is een jonge associatie met verregaande subspecialisatie en hoge ambities. De dienst bestaat uit 12 stafleden en 1 arts-consulent en is ook een opleidingscentrum voor ASO’s, HAIO’s, stagiairs geneeskunde en fellows.

AZ Sint-Lucas Gent heeft een groot drainagegebied voor electieve pathologie. De artsen zijn werkzaam in het ziekenhuis, in de externe poliklinieken en in een privésetting. Bovendien is er een uitgebreid traumatologisch aanbod met drukke spoedgevallendienst.

De stafleden zoeken:

 • één voltijds orthopedisch chirurg gespecialiseerd in schouder;
 • en één voltijds orthopedisch chirurg gespecialiseerd in voet/enkel;
 • fellowship trained of bereid hiervoor een aanvullend fellowship te verrichten;
 • dus met ambitie voor verregaande subspecialisatie;
 • maar tevens met ervaring in algemene orthopedische traumatologie;
 • die beschikt over een goede teamgeest;
 • en die patiëntgericht is.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij dr. Hans Van der Bracht, medisch diensthoofd, 09 224 65 90 - hans.vanderbracht@azstlucas.be.

Richt uw sollicitatie met curriculum vitae aan Thierry Freyne, algemeen directeur en dr. Katrien De Ketelaere, medisch directeur, via medische.directie@azstlucas.be of via de post.

Gastro-enteroloog

De dienst maag-, darm- en leverziekten bestaat momenteel uit 9 stafleden die een kwalitatief hoogstaand aanbod willen bieden over alle deelaspecten van de specialiteit: therapeutische endoscopie, digestieve oncologie, functionele pathologie, echo-endoscopie, hepatologie, IBD … Waar nodig in samenwerking met andere diensten binnen en buiten het ziekenhuis, zonder hierbij de voeling met de menselijke kant van de zaak te verliezen.

De dienst staat mee in voor de opleiding van ASO’s inwendige en is erkend voor de opleiding van ASO’s gastro-enterologie.

De stafleden zoeken een gemotiveerde kandidaat met brede gastro-enterologische belangstelling die ook open staat voor subspecialisatie. Interesse in de hepatologie is in deze een meerwaarde. Naast activiteit in het ziekenhuis bent u ook bereid activiteit in de externe poli’s uit te bouwen. Het betreft een voltijdse (of 4/5de) tewerkstelling.

De startdatum is te bepalen in overleg met het medisch diensthoofd.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij dr. Denis Marichal, medisch diensthoofd maag-, darm- en leverziekten, 09 224 64 81 - denis.marichal@azstlucas.be

Richt uw sollicitatie met curriculum vitae aan Thierry Freyne, algemeen directeur en dr. Katrien De Ketelaere, medisch directeur, via medische.directie@azstlucas.be of via de post.

Twee voltijdse neurochirurgen

De diensten neurochirurgie AZ Sint-Lucas Gent en UZ Gent slaan de handen in elkaar om hun referentiepositie te versterken en hun zorgaanbod voor de patiënt nog verder uit te bouwen. Ter versterking van hun team willen zij met onmiddellijke ingang overgaan tot het aanstellen van 2 voltijdse neurochirurgen.

Beide mandaten zullen hun klinische activiteit evenredig invullen op beide sites. Eén aanstelling zal gebeuren als zelfstandig arts binnen de medische staf van het AZ Sint-Lucas, één aanstelling zal gebeuren als contractueel/ statutair arts-specialist van het UZ Gent.

Beide diensten streven naar een geïntegreerde samenwerking met invulling van klinische activiteit op beide sites waarbij de nadruk ligt op evidence based kwaliteitsverbetering, multidisciplinaire samenwerking, subspecialisatie, innovatie, opleiding en wetenschappelijke onderbouw om een optimale zorg aan de patiënt en zijn familie te kunnen aanbieden.

Beide diensten beschikken over een historiek, operationele werking en ambitie in de verdere uitbouw van het volledige portfolio van de neurochirurgie, hoofdzakelijk binnen een multidisciplinair kader:

 • multidisciplinaire aanpak van het zorgtraject neuro-oncologie;
 • pediatrische neurochirurgie;
 • wakkere hersenchirurgie;
 • endoscopische intraventriculaire en schedelbasischirurgie;
 • uitgebreide intraoperatieve neuromonitoring door een dedicated team;
 • functionele neurochirurgie inclusief epilepsiechirurgie, DBS, neuromodulatie;
 • complexe degeneratieve en oncologische spinale chirurgie;
 • chirurgie voor cerebrale en medullaire vasculaire aandoeningen en malformaties.

We verwachten:

 • minstens 1 kandidaat met een specifieke interesse en expertise in de spinale neurochirurgie;
 • teamspelers die op een positieve manier willen bijdragen aan ons project en actief willen deelnemen aan de multidisciplinaire teams;
 • collegialiteit en open communicatie naar de patiënt en alle leden van het zorgteam

Voor inlichtingen kunt u terecht bij dr. Edward Baert, medisch diensthoofd neurochirurgie UZ Gent, edward.baert@uzgent.be en dr. Bonny Noens, medisch diensthoofd neurochirurgie AZ Sint Lucas Gent, 09 224 65 20 - bonny.noens@azstlucas.be

Graag uw sollicitatie met curriculum vitae insturen:

Oftalmoloog

Onze dienst oogheelkunde heeft een vacature voor een oftalmoloog om de staf, die momenteel uit 10 artsen bestaat, te versterken.

U komt terecht in een breed uitgebouwde dienst waar alle facetten van de oogheelkunde aan bod komen: cataract, cornea, glaucoom, medische retina, vitreoretinale chirurgie.

Voor de openstaande functie zoeken de stafleden een enthousiaste en gedreven collega, met allround en/of subspecialistische ambities.

 • Aandeel ziekenhuisactiviteit t.o.v. aandeel privaatactiviteit is te bespreken.
 • De startdatum is te bepalen in overleg met het medisch diensthoofd.
 • Ook arts-specialisten in opleiding kunnen zich kandidaat stellen.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij dr. Kestelyn, medisch diensthoofd oogheelkunde, 09 224 50 92 - philippe-adriaan.kestelyn@azstlucas.be of bij dr. De Ketelaere, medisch directeur, 09 224 62 20 - katrien.deketelaere@azstlucas.be

Richt uw sollicitatie met curriculum vitae aan Thierry Freyne, algemeen directeur en dr. Katrien De Ketelaere, medisch directeur, via medische.directie@azstlucas.be of via de post.

Internist-infectioloog

De dienst longziekten van AZ Sint-Lucas bestaat uit 5 longartsen en neemt een centrale plaats in bij de zorg voor thoracale pathologie binnen het ziekenhuis. Een goede onderlinge samenwerking staat borg voor een professionele aanpak.

Naast de opvang van de longziekten in de brede zin, heeft de dienst ook expertise op niveau van slaap, intensieve zorgen, algemene infectiologie, allergologie en thoracale oncologie.

De dienst longziekten wil toegankelijk en snel bereikbaar zijn voor zowel patiënten als huisartsen en collega’s specialisten.

De dienst longziekten staat mee in voor de opleiding van jongerejaars ASO’s en ASO’s longziekten.

Voor de openstaande functie zoeken de stafleden een internist-infectioloog met bijzondere beroepstitel in de infectiologie. Een bijzondere beroepstitel in de intensieve zorgen is een meerwaarde;

Het betreft bij voorkeur een voltijdse functie.

Naast activiteit in het ziekenhuis bent u ook bereid poliklinische activiteit in de externe poli’s uit te bouwen.

U bent als kandidaat ook bereid om te participeren aan de reeds bestaande samenwerkingen binnen het ziekenhuisnetwerk Gent.

Indiensttreding zo snel mogelijk.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij dokter André Verstraeten, medisch diensthoofd, 09 224 64 70 - andre.verstraeten@azstlucas.be of bij dr. De Ketelaere, medisch directeur, 09 224 62 20 - katrien.deketelaere@azstlucas.be

Richt uw sollicitatie met curriculum vitae aan Thierry Freyne, algemeen directeur en dr. Katrien De Ketelaere, medisch directeur, via medische.directie@azstlucas.be of via de post.

Tandarts

Gespecialiseerd in orthodontie

De dienst tandheelkunde zoekt een tandarts gespecialiseerd in orthodontie om in de opvolging te voorzien van een collega en zo een staf van 7 tandartsen op peil te houden.

De dienst tandheelkunde heeft een vrij drukke poli, is recent volledig vernieuwd, modern uitgerust en voorzien van één op één assistentie. Consultaties verlopen op afspraak.

Jobtime is bespreekbaar.

Meer informatie bij lth. Olivier Navez, diensthoofd tandheelkunde (09 224 54 20 - olivier.navez@azstlucas.be) of bij dr. Katrien De Ketelaere, medisch directeur (09 224 62 20 - katrien.deketelaere@azstlucas.be).

Richt je sollicitatie met curriculum vitae aan dr. Dirk Maes, algemeen directeur en dr. Katrien De Ketelaere, medisch directeur, via medische.directie@azstlucas.be of via de post.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 13-november-2023.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by