Verpleegkundigen aan het woord

Waarom je als verpleegkundige voor AZ Sint-Lucas moet kiezen? Dat leggen Kristien en Ina je uit. Kristien werkt al meer dan 25 jaar bij ons en is dus een “oude rot” in het vak. Ina kwam pas in oktober 2019 aan boord. Allebei zijn ze nog steeds overtuigd van hun keuze.

Altijd weer een nieuwe uitdaging

Kristien: “Na verschillende fijne stages kon ik in 1993 beginnen bij AZ Sint-Lucas (toen nog Heilige Familie) en ik heb nooit ergens anders willen werken. Het ziekenhuis straalde zo’n enorme warmte uit. Die is er ook na de fusie gebleven. Ik doe mijn job heel graag en ik ben blij dat ik op een heelkunde-afdeling sta omdat er veel afwisseling is. Zo blijft het boeiend en plezant.

Ik ben gestart als voltijdse medewerker en ben dat blijven doen tot ik kinderen kreeg in 2004. Na mijn moederschapsrust kon ik starten aan 80%, maar dat bleek toch nog te zwaar, dus ben ik overgeschakeld naar een halftijdse functie. Ondertussen zijn mijn kinderen opgegroeid en werk ik weer voltijds. Een paar jaar geleden heb ik ook nog mijn bachelordiploma kunnen halen, in combinatie met mijn job. Het is fijn dat die flexibiliteit er is.

Kristien verpleegkundige
"Het is geweldig dat je zo gestimuleerd wordt om te groeien."
- Kristien Verpleegkundige

Sinds een paar maanden ben ik interim-dienstverantwoordelijke. Er werd mij al een paar keer gevraagd om die stap te wagen, maar ik hield de boot nog wat af. Nu ging er een collega in zwangerschapsverlof en dat leek mij het ideale moment om het toch eens te proberen. Ik ben blij dat ik ervoor gegaan ben, want het bevalt me heel goed.

Het is heel leuk dat je nieuwe dingen kan proberen en dat je mag bijscholen. Ik ben er wel trots op dat ik nu tijdelijk dienstverantwoordelijke ben en dat het vlot loopt. Ik vind het echt geweldig dat je zo gestimuleerd wordt om te groeien.”

Zo goed ontvangen

Ina: “Ik ben hier als student altijd zo goed begeleid geweest, dat ik ervan uitging dat het als nieuwe medewerker ook zo zou zijn. En ik kreeg al snel gelijk. Toen ik mijn contract kwam tekenen, kreeg ik meteen duidelijke informatie over waar en wanneer ik er moest zijn en wat ik allemaal moest meebrengen. Via e-mail kreeg ik een paar dagen voor mijn eerste werkdag ook nog eens alle informatie op een rij. Op mijn eerste dag werd ik verwelkomd en kreeg ik een uitgebreide uitleg door de begeleidingsverpleegkundige. Hij bracht me ook naar de kleedkamers en heeft me daarna naar mijn afdeling begeleid, waar ik ook weer goed ontvangen werd.

Ik had wat stress om te beginnen werken omdat er niemand meer is om over je schouder mee te kijken. De goede begeleiding geeft een heel vertrouwd gevoel en dat nam de stress weg."

Ina Baete
"Ik heb hier altijd leuke stages gehad, dus het was voor mij een hele opluchting dat ik hier kon starten.”
- Ina Verpleegkundige
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 26-november-2020.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by