We hechten veel belang aan de maaltijden in het ziekenhuis. Wist je dat je zelf grotendeels kan kiezen wat je eet?
De maaltijden in ons ziekenhuis worden samengesteld door een team van diëtisten en koks. Als basis hiervoor worden de aanbeveling van het Vlaams instituut Gezond Leven gebruikt. Deze aanbevelingen vertalen zich in de voedingsdriehoek.
De voedingsdriehoek leert ons gezonde en ook milieuverantwoorde keuzes te maken. Sterk bewerkte voeding wordt afgeraden en het gebruik van meer plantaardige voeding wordt aangeraden.
Een gezonde en evenwichtige voeding helpt bij het herstel en levert een positieve bijdrage aan de algemene conditie.
Elke dag komt er een logistieke assistente of diëtiste bij u langs om de maaltijden te overlopen. Je kan je maaltijd grotendeels zelf samenstellen binnen de mogelijkheden van je toegelaten dieet.
Zo kan u bij het ontbijt de keuze maken tussen een broodmaaltijd of een granenontbijt. Indien u graag een extra stuk fruit of yoghurt wilt, is dit ook mogelijk. Lust u geen koffie? Thee, fruitsap en (soja)melk zijn ook steeds een optie!
Voor de warme maaltijd kan u kiezen uit een vlees, vis of vegetarische menu. Hierbij krijgt u ook steeds verse soep en een nagerecht van de dag.
’s Avonds kan er de keuze gemaakt worden tussen diverse soorten vleeswaren, kaas of vegetarisch beleg. Wenst u graag wat extra groenten? Rauwkost en soep kunnen steeds als extra optie gekozen worden. Ook een dessert naar keuze is mogelijk.
Dient u voeding aangepast te worden omwille van een specifiek dieet? Dan komt de diëtiste graag bij u langs.
Een team van koks staat dagelijks in voor de bereiding van een gevarieerde en lekkere maaltijd.
Groenebriel 1
9000 Gent
GPS adres
Terhagen