Voeding

We hechten veel belang aan de maaltijden in het ziekenhuis. Wist je dat je zelf grotendeels kan kiezen wat je eet?

Jouw voorkeur

Alle maaltijden worden in het ziekenhuis zelf bereid. Op de eerste dag van je opname krijg je een standaardmaaltijd. Als je dieet al gekend is van een vorige opname houden we daar rekening mee. Voor de volgende dagen vraagt een medewerker naar jouw voorkeur:

  • je kunt kiezen tussen gewone keuken, vegetarische voeding, voeding zonder varkensvlees en aangepaste voeding voor specifieke diëten
  • je kunt je maaltijd grotendeels zelf samenstellen binnen de mogelijkheden van je toegelaten dieet

De voeding in het ziekenhuis biedt een gezond evenwicht op weekbasis. De juiste voeding helpt bij het herstel en levert een positieve bijdrage aan je algemene conditie. Als je vragen of opmerkingen hebt over het aanbod of je dieet kun je een beroep doen op een diëtist. Dit is een specialist op het gebied van voeding in relatie tot de verschillende ziektebeelden.

Wat is diëtetiek?

Onze diëtisten zijn werkzaam op de verpleegafdelingen en zijn gespecialiseerd in voedingsproblemen die bij de verschillende ziektebeelden kunnen voorkomen zoals kanker, nierziekten, hart- en vaatziekten, maag-darm- en leverziekten, diabetes mellitus en voedingsproblemen die samenhangen met bepaalde operaties.

De diëtist ondersteunt en begeleidt je bij voedingsproblemen of voedingsgerelateerde klachten tijdens de hospitalisatie of ambulant.

De diëtisten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 8u en 16u30 of via e-mail.

Onze diëtisten

Lut Bobelijn

Lut Bobelijn

Diëtist - allergenenbeleid lut.bobelijn@azstlucas.be
Josefien Bisschop

Josefien Bisschop

Diëtist - intensieve zorgen, sondevoeding/parenterale voeding josefien.bisschop@azstlucas.be
09 224 58 44 of 09 224 62 46
Sarie De Smet

Sarie De Smet

Diëtist - maaltijdbeheer, HACCP sarie.desmet@azstlucas.be
Michelle Desmet

Michelle Desmet

Diëtist - geriatrie michelle.desmet@azstlucas.be
09 224 62 44
Nori Dossche

Nori Dossche

Diëtist - nierziekten en neurologie: zorgtraject nierziekten, nierstenen en voeding bij slikproblemen nori.dossche@azstlucas.be
09 224 62 08
Ruby Faelens

Ruby Faelens

Diëtist - oncologie en hematologie: voeding tijdens en na een kankerbehandeling, infosessies voeding en kanker ruby.faelens@azstlucas.be
09 224 62 12
Sylvana Francavilla

Sylvana Francavilla

Diëtist - oncologie en longziekten: voeding bij longziekten, longkanker en hoofd-halskanker sylvana.francavilla@azstlucas.be
09 224 58 06
Luka Mann

Luka Mann

Diëtist - heelkunde, kinderziekten, intensieve zorgen luka.mann@azstlucas.be
09 224 62 43
Xeniah Cours

Xeniah Cours

Diëtist - geriatrie, vegetarisme/veganisme xeniah.cours@azstlucas.be
09 224 50 45
Kitty Van Hauwermeiren

Kitty Van Hauwermeiren

Diëtist - geriatrie en neurologie: Parkinson en voeding bij slikproblemen kitty.vanhauwermeiren@azstlucas.be
09 224 50 45
Ann Van Tornhout

Ann Van Tornhout

Diëtist - hart- en vaatziekten: hartvriendelijke voeding ann.vantornhout@azstlucas.be
09 224 62 15
Valerie Wandels

Valérie Wandels

Diëtist - coördinator en maag-, darm- en leverziekten: allergieën, intoleranties en eetstoornissen valerie.wandels@azstlucas.be
09 224 62 13
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 07-september-2022.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by