Aantrekkelijke voordelen

ADV-dagen

In AZ Sint-Lucas werken de meeste medewerkers 38u30 per week. Het halfuur dat je daardoor te veel werkt, kan je later recupereren. Met een jobtime van 100% heb je zo elk jaar drie extra vakantiedagen.

Bijscholing

We geven al onze medewerkers de mogelijkheid om bij te scholen met interne en externe vormingen.

Fietslease

Via ons fietsleaseprogramma kun je een elektrische fiets ter beschikking te krijgen. Daarvoor wordt een stukje van je loon gehouden.

Fietsvergoeding

Wie met de fiets naar het werk komt, wordt beloond met een fietsvergoeding van € 0,27 per kilometer. Niet alleen gezond en goed voor het milieu, maar ook een leuk extraatje op je loonbrief aan het eind van de maand.

Gratis trein/tram/bus

Kom je met het openbaar vervoer naar AZ Sint-Lucas? Dan krijg je het abonnement voor je trein, tram of bus volledig terugbetaald.

Gratis parkeren

Medewerkers kunnen gratis parkeren op onze parkeertoren. Fietsers kunnen hun fiets kwijt in een van de afgesloten fietsenstallingen.

Maaltijdcheques

Elke medewerker heeft na één jaar dienst recht op maaltijdcheques. Voor elke gewerkte dag wordt een maaltijdcheque van €5 toegekend, ongeacht het aantal gewerkte uren. Daarvan betaal je zelf 1,09 euro (via je loon), de ander 3,91 euro wordt door AZ Sint-Lucas betaald.

Hospitalisatieverzekering

Medewerkers met een contract van onbepaalde duur zijn gratis aangesloten bij de collectieve hospitalisatieverzekering van AZ Sint-Lucas. Alle gezinsleden kunnen zich ook aansluiten tegen een zeer voordelig tarief.

Korting bij ziekenhuisopname

Worden jij of je inwonende gezinsleden (partner en kinderen met recht op kinderbijslag) in het ziekenhuis opgenomen, dan heb je recht op een vermindering van de hospitalisatie- en dagziekenhuisprestaties bij een verblijf in een eenpersoonskamer.

Flexibiliteitspremie

Er wordt gewerkt met een stabiel dienstrooster. Word je in nood toch eens gevraagd om een shift te verschuiven of extra te komen werken - als een collega ziek is bijvoorbeeld - dan word je daarvoor vergoed via een flexpremie.

Eindejaars- en attractiviteitspremie

Met het loon van november krijg je ook deze twee extra premies. Ze worden berekend op basis van je tewerkstellingspercentage en het aantal gepresteerde maanden tussen januari en september.

Kinderdagverblijf

Kinderen van medewerkers krijgen voorrang in kinderdagverblijf Beregoed dat zich op het terrein van AZ Sint-Lucas bevindt. Er kunnen 76 kinderen opgevangen worden tussen 6u en 20u. Neem alvast een kijkje op kinderdagverblijfberegoed.be.

Personeelsrestaurant en broodjeszaak

We hebben een personeelsrestaurant waar je elke dag tegen een voordelig tarief kunt genieten van een warme of koude maaltijd, een slaatje of een belegd broodje.

Kortingen

Alsmaar meer winkels en pretparken geven met plezier een fikse korting aan medewerkers van AZ Sint-Lucas. Een greep uit het aanbod: Kinepolis, fitnesscentra, Dreamland, Proximus, kledingzaken …

Leuke initiatieven

Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals workshops, een quiz, een swingende nieuwjaarsreceptie, sinterklaasfeest …

Samen sporten

Omdat samen sporten het groepsgevoel stimuleert, organiseren we regelmatig sportactiviteiten, zoals yogasessies.

Loopbaanmogelijkheden

Kansen tot ontplooiing

AZ Sint-Lucas is een groot ziekenhuis met veel mogelijkheden om jezelf te ontplooien of te muteren naar een andere functie. Bijscholen, verder studeren of doorgroeien naar een leidinggevende functie behoren tot de mogelijkheden.

Interne en externe vorming

Investeren in de opleiding van medewerkers is de moeite waard. We hechten belang aan professionele en deskundige zorg en dat kan alleen als onze medewerkers hun vaardigheden up-to-date houden en beschikken over de meest recente kennis. Elke medewerker in AZ Sint-Lucas krijgt een inscholingstraject en wordt gestimuleerd om regelmatig vorming te volgen, zowel binnen als buiten de muren van het ziekenhuis.

Een jobtijd die jou past

Wij vinden het belangrijk dat elke medewerker een evenwicht kan zoeken tussen werk en privéleven. Daarom bieden wij de mogelijkheid tot educatief verlof, loopbaanvermindering, tijdskrediet, ouderschapsverlof, medische bijstand, borstvoedingspauze … Wil je naast werken ook nog studeren? Wil je thuis zijn bij de kinderen? In onderling overleg bepalen we welke jobtijd jou het beste ligt.

Stabiel dienstrooster

Al bij het begin van het werkjaar weet je welke weekends en feestdagen je dat jaar zult werken. Daarnaast is elk jaar opgedeeld in referteperiodes van 13 weken. Ten laatste 1 maand voor het ingaan van de referteperiode weet je op welke momenten je zal moeten werken tijdens die 13 weken. Wijzigingen gebeuren altijd in onderling overleg.

Jobs met inhoud en verantwoordelijkheid

Alle jobs in AZ Sint-Lucas vormen een onmisbare schakel in onze missie om betrouwbare zorg voor de patiënt waar te maken. Verpleegkundigen, artsen, administratief medewerkers, schoonmakers, technische medewerkers, logistiek assistenten … Elke medewerker heeft zijn eigen verantwoordelijkheid.

Ondersteuning en begeleiding

We nemen de tijd om je goed te onthalen

Op je eerste werkdag word je opgewacht door een collega van het begeleidingsteam. Je krijgt uitleg over de werking van het ziekenhuis en enkele praktische afspraken. Als je in de zorg start, krijg je ook nog een ruime toelichting over het medicatiebeheer en elektronisch patiëntendossier. Nadien begeleiden we je naar je nieuwe werkplek.

We ontwikkelen een inscholing op maat

Je krijgt een persoonlijke doelenlijst en inscholingskaart waarop jouw doelen staan voor de eerste maanden en de vormingen die je moet volgen. Er zijn verschillende e-learnings beschikbaar en we organiseren een infodag voor nieuwe medewerkers met algemene informatie. Je krijgt een opvolggesprek met een medewerker van het begeleidingsteam en een evaluatiegesprek met je verantwoordelijke op 2,5 maanden, 6 maanden en 1 jaar.

We zorgen voor een werkplek waar jij je goed voelt

We willen zeker zijn dat iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Het is de bedoeling dat alle medewerkers, ongeacht hun leeftijd of functie tevreden en geëngageerd aan het werk kunnen blijven. We geven iedereen de kans om te groeien binnen de dienst en functie, maar zorgen er ook voor dat het werk werkbaar blijft.

Fijne werkomgeving

Collegialiteit

Collegialiteit is een van onze waarden. Een schouderklopje, goed samenwerken, elkaar steunen, afspraken nakomen … dat vinden AZ Sint-Lucas-medewerkers belangrijk.

Stabiele werkgever

We zijn een groot ziekenhuis met heel wat job- en doorgroeimogelijkheden, waardoor elke medewerker een gevarieerde en boeiende carrière kan uitbouwen binnen het ziekenhuis.

Openheid en vriendelijkheid

Een glimlach, goeiedag zeggen, respect tonen voor elkaar, open staan voor verandering, interesse tonen… zorgen voor een leuke sfeer in het ziekenhuis.

Moderne infrastructuur en hightech apparatuur

De apparatuur en infrastructuur die je gebruikt ondersteunen je in je job en zorgen ervoor dat jouw talent maximaal benut kan worden. Daarom kiezen wij zoveel mogelijk voor de nieuwste apparatuur.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 27-april-2023.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by