Mindfulness

Mindfulness helpt je om met negatieve gedachten, emoties en spanningen om te gaan. Internationaal onderzoek toont aan dat mindfulnesstraining doeltreffend is voor mensen met allerlei klachten ten gevolge van stress, ziekte of pijn.

Shutterstock 2207524655

Dit is een 8-wekenprogramma voor oncologische patiënten.

Het mindfulnessprogramma is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining die je helpt om met negatieve emoties, gedachten en spanningen om te gaan. Deze training is doeltreffend voor mensen met allerlei klachten ten gevolge van stress, ziekte of pijn.

Mindfulness gaat over meer aanwezig zijn bij de ervaring van het huidige moment. Dit leer je aan de hand van meditatie-technieken, eenvoudige bewegingsoefeningen en psycho-educatie. Op deze manier krijg je inzicht in jouw reactiepatronen en meer houvast bij het omgaan met moeilijke momenten.

De training is toegankelijk voor zowel patiënten in onderhoudsbehandeling als na de behandeling en het is mogelijk om iemand uit je naaste omgeving te laten deelnemen.

Data

  • 1 oktober
  • 8 oktober
  • 15 oktober
  • 22 oktober
  • 5 november
  • 12 november
  • 19 november

telkens van 9u15 tot 11u45

Inhoud

Sessie 1 Aandacht leren stabiliseren in het huidige moment door aandacht voor de ademhaling. Bewust worden van de automatische piloot.
Sessie 2
Aandacht voor adem en lichaam als manier om aandacht te richten in het hier en nu. Aanwezig blijven bij aangename en onaangename ervaringen zonder oordeel en zonder iets te veranderen.
Sessie 3
Bewust worden van je lichaam, grenzen van je lichaam leren kennen en respecteren. Ademruimtes inbouwen om stil te staan bij de ervaring van het moment.
Sessie 4
Inzicht krijgen in opbouw van stress. Ademruimte leren toepassen in momenten van stress en spanning.
Sessie 5
Acceptatie van gevoelens en gedachten die ontstaan bij moeilijke momenten. Inzicht krijgen in je reactiepatronen en nieuwe manieren vinden in het omgaan met ervaringen.
Sessie 6
Gedachten zijn geen feiten. Anders leren omgaan met gedachten.
Sessie 7
Leren herkennen van vroege stress-signalen. Actieplan maken om mindfulness en zelfzorg in je dagelijks leven te integreren.

Praktisch

Prijs

  • Je betaalt voor de reeks van 7 sessies 150 euro
  • Dat bedrag moet voor de start van de eerste sessie betaald worden op BE25 7360 3127 4682 met mededeling ‘ZPO Mindfulness’.

Alle sessies vinden plaats in AZ Sint-Lucas, in de wachtruimte in straat 76 (lokaal naast de liften, met glazen deur).

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan via:

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 03-juni-2024.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by