09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Algemeen

AZ Sint-Lucas is een modern en sociaal ziekenhuis in hartje Gent. Het ziekenhuis is verspreid over twee campussen – campus Sint-Lucas en campus Volkskliniek – op nauwelijks honderd meter van elkaar.

Beddenhuis

AZ Sint-Lucas telt 785 bedden hospitalisatie + 122 bedden dagziekenhuis. Jaarlijks worden circa 64.000 patiënten opgenomen, waarvan 33.909 in het dagziekenhuis (cijfer 2017).

 

Medisch aanbod

AZ Sint-Lucas is een basisziekenhuis voor alle medische disciplines. Er zijn ook gespecialiseerde programma's voor o.a. oncologie-radiotherapie, neurochirurgie, dialyse, interventionele radiologie. Het ziekenhuis beschikt over de tweede grootste materniteit van Vlaanderen, een uitgebreide dienst spoedgevallen met MUG-dienst en een interventioneel hartcentrum.

 

Betrouwbare zorg

Aandacht voor elke mens in al zijn aspecten maakt de basisfilosofie van AZ Sint-Lucas uit. Naast de medische zorg, biedt het ziekenhuis zijn patiënten een totaalzorg die rekening houdt met sociale, psychische en spirituele dimensies. Kwaliteitszorg en een open communicatie met de patiënt dragen daartoe bij.

 

Medewerkers

AZ Sint-Lucas dankt zijn kwaliteit aan de mensen die er werken. Naast de uitgebreide medische staf van zo’n 220 artsen, telt het ziekenhuis circa 2.350 medewerkers. Daarmee behoort AZ Sint-Lucas tot de grootste werkgevers uit de streek. 

 

Samenwerking

Om zijn verschillende maatschappelijke opdrachten te verwezenlijken, kan AZ Sint-Lucas rekenen op een uitgebreid netwerk van samenwerkingsverbanden met andere actoren in de gezondheidszorg. Zowel met de eerstelijnszorg als met diverse andere ziekenhuizen en instellingen uit de wijde regio onderhoudt AZ Sint-Lucas uitstekende contacten.

 

Erkenning

AZ Sint-Lucas beschikt over een erkenning voor bepaalde functies, zorgprogramma’s en medisch-technische diensten. Het overzicht hiervan vindt u hier.