Expo: BiFor Art

6 dec. 2021 t.e.m 14 jan. 2022

Tot vrijdag 14 januari kun je in straat 30 de werken bezichtigen van Brigitte Forrest, alias BiFor.

Begin 2011 kreeg Brigitte de opportuniteit om haar ingetogen creativiteit tot uiting te brengen. Haar dochter ging toen immers samenwonen, waardoor er een kamer vrij kwam. Om het appartement van haar dochter wat op te fleuren schilderde ze het drieluik ‘Florian’. De positieve reacties en de praktische mogelijkheid gaven haar een boost om dit experiment verder uit te bouwen. Brigitte is niet alleen gefascineerd door de vele technieken, materialen en stijlen, het laat haar gewoon niet meer los!

Brigitte Forrest: "Mijn stijl is niet figuratief, ik schilder niet direct wat ik zie maar wat er overblijft in mijn herinnering. Het gaat er mij niet om iets herkenbaars te maken. Wel kom ik uiteindelijk tot een stijl met veel beweging, expressieve kleuren en grafische vormen. Een combinatie van herkenbare en abstracte elementen. Kleuren zijn voor mij erg belangrijk. Het is het eerste dat mij aantrekt tot iets. Kleur heeft een zeer grote impact op mij, bepaalt voor een groot stuk mijn gemoedsgesteldheid, kan mij zowel inspireren, motiveren, enthousiasmeren als geruststellen … Kortom, ik ben gepassioneerd door kleur!

Als autodidact wil ik vooral mijn eigenheid bewaren, niettemin blijf ik gedreven om te experimenteren met kleur, structuur, materiaal, stijl, technieken ... Ik heb het lef om te veranderen en uit mijn comfortzone te treden, al schilder ik meestal op canvas en hout, waarbij ik gebruik maak van acrylverf en mixed media."

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 06-december-2021.

Andere activiteiten

Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by