Support4aya-sessie ‘ouders aan de zijlijn’ – voor ouders van aya’s

23 apr. 2024 van 19:00 tot 21:00

Normaal gezien richten Support4AYA-sessies zich tot 16- tot 39-jarigen die getroffen zijn door kanker. AYA staat voor Adolescents & Young Adults. Deze sessie is bedoeld voor ouders van AYA’S. Dit is een herhaling van de sessie voor ouders die we in 2022 en 2023 aanboden. Deze sessie is bedoeld voor ouders die dit infomoment nog niet eerder hebben meegevolgd. Ouders die er tijdens een van de vorige edities bij waren, kunnen wel inschrijven voor de sessie van 18 juni.

support4aya-sessie ‘ouders aan de zijlijn’ – voor ouders van aya’s

Normaal gezien richten Support4AYA-sessies zich tot 16- tot 35-jarigen die getroffen zijn door kanker. AYA staat voor Adolescents & Young Adults. Deze sessie is bedoeld voor ouders van AYA’S. Dit is een herhaling van de sessie voor ouders die we in 2022 en 2023 aanboden. Deze sessie is bedoeld voor ouders die dit infomoment nog niet eerder hebben meegevolgd. Ouders die er tijdens een van de vorige edities bij waren, kunnen wel inschrijven voor de sessie van 18 juni.Als ouder van een jongere of een jongvolwassen kind met kanker beleef je de ziekte intens mee. Tijdens deze sessie staan Anneleen Raes & Nathalie Vandecasteele daar uitgebreid bij stil. Beiden zijn zij klinisch psycholoog in het Kankercentrum van het UZ Gent.

Als ouder is het niet evident om een goed evenwicht te vinden tussen (terug) zorgen voor je kind enerzijds en zijn/haar autonomie respecteren anderzijds. Zeker wanneer je kind bijna of net op eigen benen staat, is het niet makkelijk om daarin de juiste balans te vinden. Anneleen en Nathalie staan stil bij enkele vaak gestelde vragen. Wat kan je als ouder doen? Hoe zorg je voor je eigen draagkracht? … Deze sessie is gratis. Ze begint om 19u en duurt tot 21u.

Het Majin Huis verzorgt dit specifieke AYA-aanbod met de steun van Care4AYA vzw en in samenwerking met het UZ Gent, dat erkend is als AYA-referentiecentrum. AZ Maria Middelares, AZ Jan Palfijn Gent en AZ Sint-Lucas maken dit AYA-aanbod mee bekend.

Schrijf je hier in
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 18-april-2024.

Andere activiteiten

Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by