AZ Sint-Lucas ontvangt Voka Charter Duurzaam Ondernemen

16 juni 2023

Wist je dat ons ziekenhuis een duurzame onderneming is?

VCDO Label Laureaat

Uit een scan in het kader van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen bleek al dat wij goed scoren op de verschillende pijlers van duurzaamheid. Duurzaam ondernemen gaat immers verder dan het beperken van onze klimaatimpact. Het is een continu verbeteringsproces waarbij je als onderneming economische, milieu- en sociale overwegingen op een geïntegreerde manier in de bedrijfsvoering opneemt. We werkten al heel wat concrete en meetbare initiatieven uit. Om ons duurzaamheidsbeleid te verankeren, nemen we het op in onze strategische doelstellingen. Daarbij gebruiken we de zeventien Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties als kader.

Op 14 juni 2023 mochten we ons eerste Voka Charter Duurzaam Ondernemen in ontvangst nemen en kunnen we onszelf ook echt een duurzame ondernemer noemen.

Lees meer over hoe we omgaan met duurzaamheid in AZ Sint-Lucas
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 16-juni-2023.

Nu in Sint-Lucas

Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Lees meer

Hogere overlevingskans voor patiënten met borstkanker

Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) blijkt dat de overlevingskans van borstkankerpatiënten vijf jaar na de behandeling met ongeveer 3 procent is toegenomen. Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2014 en 2018. De positieve trend is het gevolg van zowel medische innovatie als ­specialisatie.

Lees meer

Dubbelinterview met dr. Ruben en Walter Pauwels

De ene staat al met een been in zijn pensioen maar doet nog verder, de andere staat nog aan het begin van zijn carrière. We brachten gastro-enteroloog Walter Pauwels en cardioloog Ruben Pauwels, vader en zoon, samen voor een gesprek over geneeskunde.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by