Borstkliniek AZ Sint-Lucas een van grootste borstklinieken met erkenning sinds 2005

16 maart 2023

Als erkende coördinerende borstkliniek behandelt AZ Sint-Lucas Gent jaarlijks tussen 270 en 300 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee staan we in de top-10 van de grootste borstklinieken van Vlaanderen.

Ons uitgebreid team van specialisten, borstverpleegkundigen en psychologen stippelt voor elke patiënt een behandeling op maat uit en zorgt voor een intense begeleiding tijdens het volledige traject. En daar stopt het niet: met B-care, ons revalidatieprogramma, geven we ook aandacht aan de periode van herstel en verwerking.

Dr. Loobuyck, coördinator borstkliniek: “We hebben al sinds 2005 onze erkenning op zak en bereiden momenteel volop een Europese accreditering van Eusoma (Europees kwaliteitslabel) voor. Vrouwen die met borstkanker geconfronteerd worden appreciëren heel erg de persoonlijke aanpak in onze borstkliniek en het feit dat heel het team goed samenwerkt en op de hoogte is van hun dossier.”

Lees meer over onze borstkliniek
Groepsfoto kopie
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 16-maart-2023.

Nu in Sint-Lucas

Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Lees meer

Hogere overlevingskans voor patiënten met borstkanker

Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) blijkt dat de overlevingskans van borstkankerpatiënten vijf jaar na de behandeling met ongeveer 3 procent is toegenomen. Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2014 en 2018. De positieve trend is het gevolg van zowel medische innovatie als ­specialisatie.

Lees meer

Dubbelinterview met dr. Ruben en Walter Pauwels

De ene staat al met een been in zijn pensioen maar doet nog verder, de andere staat nog aan het begin van zijn carrière. We brachten gastro-enteroloog Walter Pauwels en cardioloog Ruben Pauwels, vader en zoon, samen voor een gesprek over geneeskunde.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by