Borstkliniek AZ Sint-Lucas een van grootste borstklinieken met erkenning sinds 2005

16 maart 2023

Als erkende coördinerende borstkliniek behandelt AZ Sint-Lucas Gent jaarlijks tussen 270 en 300 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee staan we in de top-10 van de grootste borstklinieken van Vlaanderen.

Ons uitgebreid team van specialisten, borstverpleegkundigen en psychologen stippelt voor elke patiënt een behandeling op maat uit en zorgt voor een intense begeleiding tijdens het volledige traject. En daar stopt het niet: met B-care, ons revalidatieprogramma, geven we ook aandacht aan de periode van herstel en verwerking.

Dr. Loobuyck, coördinator borstkliniek: “We hebben al sinds 2005 onze erkenning op zak en bereiden momenteel volop een Europese accreditering van Eusoma (Europees kwaliteitslabel) voor. Vrouwen die met borstkanker geconfronteerd worden appreciëren heel erg de persoonlijke aanpak in onze borstkliniek en het feit dat heel het team goed samenwerkt en op de hoogte is van hun dossier.”

Lees meer over onze borstkliniek
Groepsfoto kopie
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 16-maart-2023.

Nu in Sint-Lucas

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival (GIF) dat plaatsvindt van 4 tot 21 april. Ilke Gers, een getalenteerde kunstenares uit Nieuw-Zeeland, transformeert het iconische witte plein van het ziekenhuis tot een zee van speelse lijnen op de grond. Het kunstwerk ‘Street Games’ is een levendige knipoog naar de jeugdige energie van straatspelletjes zoals hinkelen en belichaamt het dynamische stadsimago waar AZ Sint-Lucas voor staat.

Lees meer

Mijnsintlucas app verrijkt de zorgervaring bij AZ Sint-Lucas

AZ Sint-Lucas zet een belangrijke stap met de lancering van de mijnsintlucas app. Deze nieuwe applicatie, toegankelijk via zowel mobiel als desktop, markeert een significante stap in de verbetering van de interactie tussen patiënten en ons ziekenhuis.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by