Borstkliniek AZ Sint-Lucas een van grootste borstklinieken met erkenning sinds 2005

16 maart 2023

Als erkende coördinerende borstkliniek behandelt AZ Sint-Lucas Gent jaarlijks tussen 270 en 300 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee staan we in de top-10 van de grootste borstklinieken van Vlaanderen.

Ons uitgebreid team van specialisten, borstverpleegkundigen en psychologen stippelt voor elke patiënt een behandeling op maat uit en zorgt voor een intense begeleiding tijdens het volledige traject. En daar stopt het niet: met B-care, ons revalidatieprogramma, geven we ook aandacht aan de periode van herstel en verwerking.

Dr. Loobuyck, coördinator borstkliniek: “We hebben al sinds 2005 onze erkenning op zak en bereiden momenteel volop een Europese accreditering van Eusoma (Europees kwaliteitslabel) voor. Vrouwen die met borstkanker geconfronteerd worden appreciëren heel erg de persoonlijke aanpak in onze borstkliniek en het feit dat heel het team goed samenwerkt en op de hoogte is van hun dossier.”

Lees meer over onze borstkliniek
Groepsfoto kopie
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 16-maart-2023.

Nu in Sint-Lucas

Welkom dr. Fleur Van de Peer

Dr. Fleur Van de Peer versterkt sinds april 2023 de dienst gynaecologie-verloskunde.

Lees meer

Welkom dr. Femke Rieder

Dr. Femke Rieder versterkt sinds 1 november ons team van gynaecologen.

Lees meer

Regionaal zorgstrategisch plan van het Ziekenhuisnetwerk Gent goedgekeurd

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits heeft het regionaal zorgstrategisch plan van het Ziekenhuisnetwerk Gent goedgekeurd. De goedkeuring bekrachtigt de ambities van de netwerkpartners: samen met andere zorgactoren kwaliteitsvolle en betaalbare zorg bieden die optimaal aansluit bij de zorgbehoeften in de ruime regio.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by