In opdracht van je behandelende arts moet je je urine gedurende 24 uur sparen. Je kunt een verzamelfles afhalen in het lab (straat 38). Breng ook je aanvraag mee zodat het secretariaat kan nagaan welke verzamelfles je moet krijgen. Afhankelijk van het soort test krijg je een fles met zwavelzuur, thymol of helemaal niets in. Het is dus belangrijk dat je de juiste verzamelfles meekrijgt.
• Plas de eerste ochtendurine in het toilet en noteer het uur.
• Verzamel alle verdere urine van de dag en daaropvolgende nacht in de verzamelfles.
• Vang de volgende ochtend, op hetzelfde tijdstip als de vorige dag, de eerste ochtendurine in de verzamelfles op. Meng de totale hoeveelheid urine goed.
• Bewaar de urine koel tot je ze kan afgeven in het lab (straat 38).
Als je een fles meekrijgt met een vloeistof, giet ze dan zeker niet weg. Vang je urine in een afzonderlijk recipiënt op om brandwonden te vermijden en giet ze onmiddellijk na elke lozing in de fles.
Neem bij het binnenkomen in het lab aan de automaat links altijd een volgnummer. Wacht tot het nummer verschijnt op het scherm en begeef je naar de aangeduide balie. We schrijven je in ons labsysteem in. In sommige gevallen moet er ook een bloedafname gebeuren.
Je moet geen afspraak maken om je urine af te geven. Je moet je wel vooraf inschrijven in straat 60.
Openingsuren van het labo:
Wij sturen de resultaten elektronisch door naar de voorschrijvende arts en als je dat wil ook naar je huisarts. De artsen van het ziekenhuis kunnen 24 uur op 24 hun patiëntenresultaten bekijken. Sommige onderzoeken sturen we door naar externe gespecialiseerde laboratoria en duren daardoor langer. Je kunt de uitslag van het labonderzoek opvragen bij je arts en de resultaten met hem bespreken.
Groenebriel 1
9000 Gent
GPS adres
Terhagen