Laboratorium

09 224 64 45 (fax 09 224 64 46)
Straat 38
lab@azstlucas.be
Elke weekdag van 7u45 tot 19u.
Op zaterdag van 7u45 tot 13u.
Gesloten op zon- en feestdagen.

Stalen voor fertiliteitsonderzoek moeten op weekdagen binnengebracht worden voor 16u en op zaterdag voor 13u.
Lab

Ons lab onderzoekt op verzoek van een huisarts of medisch specialist bloed, urine, ontlasting en andere lichaamsvochten. Het laboratorium speelt ook een rol bij bloedtransfusies en bij onderzoek naar vruchtbaarheidsproblemen.

Kwaliteit, nauwkeurigheid, snelheid en een klantvriendelijke aanpak staan centraal in ons laboratorium. Daarvoor kregen we van BELAC een accreditatiecertificaat (dat attest wordt toegekend na een grondige audit van de instelling voor conformiteitbeoordeling gebaseerd op internationaal erkende eisen).

Veelgestelde vragen

 • Moet ik een afspraak maken voor een bloedafname?

  We werken zonder afspraak. Enkel voor bepaalde onderzoeken, aangeduid met ☎ op onze aanvragen, moet je een afspraak maken. Bij twijfel kun je ons altijd contacteren.

 • Moet ik mij vooraf inschrijven aan de inschrijfkiosk in straat 60?

  Voor je naar het lab komt moet je inderdaad eerst langs de inschrijving in straat 60.

  Kom je in het kader van een verzekering of arbeidsongeval, vermeld dat dan zeker bij de centrale inschrijving.

  In het lab neem je aan de automaat links bij het binnenkomen een volgnummer, ook als je gewoon een staal komt afgeven. Wacht tot jouw nummer verschijnt op het scherm en begeef je naar de aangeduide balie. We schrijven je in het labsysteem in. Neem daarna terug plaats in de wachtzaal tot je in het priklokaal wordt binnengeroepen.

 • Hoe kan ik de resultaten van mijn bloedonderzoek opvragen?

  Wij sturen de resultaten elektronisch door naar de voorschrijvende arts en als je dat wil ook naar je huisarts. De artsen kunnen 24 uur op 24 hun patiëntenresultaten bekijken. Sommige onderzoeken nemen een paar dagen, weken of soms maanden in beslag. Je kunt de uitslag van het labonderzoek opvragen bij je arts en de resultaten met hem bespreken.

 • Hoe verloopt de betaling?

  Je ontvangt via de post een ereloonnota. Je krijgt een gedetailleerd overzicht van wat door de verzekeringsinstelling wordt betaald en het deel dat je zelf moet betalen. De prijs van de analyses en het bedrag ten laste van de patiënt zijn vastgelegd door een overeenkomst tussen geneesheren en ziekenfondsen.

  Als je een supplement moet betalen voor een onderzoek waarvoor geen tussenkomst van de mutualiteit voorzien is, brengt de medewerker aan de balie je daarvan op de hoogte.

Nieuws

Meer nieuws

Testcentrum Sint-Lucas sluit deuren

Aangezien het aantal testen sterk afgenomen is, zal het testcentrum van AZ Sint-Lucas de deuren sluiten op 9 mei 2022. Als je de afname van een PCR-test nodig hebt, kun je hiervoor terecht in het lab van het ziekenhuis in straat 38. Hiervoor moet je eerst inschrijven aan de kiosken aan het onthaal.

Lees meer
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 24-januari-2023.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by