Bij een verminderde functie van één of beide evenwichtsorganen is het belangrijk om de hersenen vertrouwd te maken met deze nieuwe situatie. Eerst en vooral komt het er op aan om de normale fysieke activiteiten – op een veilige manier – te hervatten. Wanneer men echter klachten van duizeligheid en evenwichtsverlies blijft ervaren, kan evenwichtsrevalidatie zinvol zijn. Onze dienst maakt hiervoor gebruik van de BalanceTutor in het Centrum voor Ambulante Revalidatie Sint-Lievenspoort.

De BalanceTutor is een trainingsapparaat dat onverwachte verstoringen aanbiedt. Hierbij wandel je op een loopband en treden er plotse voor-, achter- of zijwaartse versnellingen op. Een ergonomisch harnas zorgt ervoor dat je niet kan vallen. Zo nodig kunnen tijdens de behandeling ook visuele prikkels worden aangeboden.

Voor je start met de BalanceTutor wordt de ernst van het evenwichtsklachten in kaart gebracht. Het aantal sessies en de frequentie is afhankelijk van het evenwichtsprobleem en de snelheid waarmee je herstelt. Na afloop van de therapie wordt het verdere behandelplan besproken.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 16-oktober-2020.

Neus-, keel- en oorziekten, hoofd- en halsheelkunde

Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by