Neus-, keel- en oorziekten, hoofd- en halsheelkunde

09 224 65 40/41
Straat 55
09 224 62 62
Medisch centrum Lochristi
09 224 53 11
Medisch centrum Zelzate
Maak online een afspraak
NKO

Op deze pagina

Diagnose en behandeling van aandoeningen van neus, keel, oren en het hoofd- en halsgebied.

Op de dienst NKO van AZ Sint-Lucas kun je terecht voor de diagnose en behandeling van aandoeningen van neus, keel en oren. Hieronder vallen ook allergieën, snurkproblemen en evenwichtsstoornissen. Daarnaast ligt onze focus op de heelkunde van schildklier- en speekselklieraandoeningen. Verder is er een uitgebreide expertise in de multidisciplinaire behandeling van tumoren in het hoofd- en halsgebied. Om de meest professionele zorg te kunnen aanbieden, heeft elke arts zijn eigen subspecialiteit. Als je vragen hebt, mag je ons altijd contacteren.

Arts-specialisten in opleiding

  • Dr. Claire Van den Broecke
  • Dr. Margaux Vanermen
  • Dr. Rosanne Van Oosterwyck
Oor

Bescherm je oren tegen lawaai

In het dagelijks leven word je voortdurend blootgesteld aan lawaai: op concerten, festivals, fuiven, in de bioscoop, via mp3-spelers, smartphones … Dat kan schadelijk zijn voor je oren en oorsuizen, overgevoeligheid voor harde geluiden of gehoorverlies veroorzaken. Daarom is het super belangrijk om je oren goed te beschermen tegen lawaai.

Duikgeneeskunde

Duikgeneeskunde

Duikgeneeskunde omvat de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen eigen aan de duiksport.

Patiëntenverenigingen

Voor patiënten die een laryngectomie ondergaan, werken we samen met de Oost-Vlaamse vereniging voor gelaryngectomeerden.

Bij de start van de revalidatie na een totale laryngectomie (nog tijdens de ziekenhuisopname) nemen we contact op met de vereniging om een bezoekje te brengen. Voor de operatie wordt de patiënt ook al geïnformeerd over het bestaan van de vereniging. Het belangrijkste hierbij is lotgenotencontact.

Vereniging voor gelaryngectomeerden

Soms kan het verhaal van anderen die hetzelfde hebben meegemaakt, helpen in het leren omgaan met de gevolgen van een aangezichtsverlamming. Lotgenotencontact kan daarbij helpen. Je kunt daarvoor terecht bij de Lotgenotengroep aangezichtsverlamming.

Lotgenotengroep aangezichtsverlamming
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 02-januari-2024.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by