Huidverbetering bij acne

Afdeling: Huidziekten

Acne is een zeer frequent voorkomende huidaandoening waarbij de huid meer talg aanmaakt dan normaal. Daarnaast schilferen dode huidcellen niet goed af waardoor er verstopte poriën ontstaan (mee-eters of comedonen). Bijkomend zorgen bacteriën voor onstekingen (puisten). Bij een heftige ontsteking kunnen er na genezing ontsierende littekens achterblijven. Psychische klachten bij acne mogen niet onderschat worden. Vaak zijn er gevoelens van onzekerheid en schaamte wat de kwaliteit van leven op een negatieve manier beïnvloeden. Acne wordt niet alleen gezien tijdens de puberteit. Helaas is acne op volwassen leeftijd een steeds vaker voorkomend probleem.

Naast de klassieke behandelingen voor acne, bieden wij ook volgende aanvullende behandelingen aan:

  • Klassieke gelaatsverzorging van het gelaat waarbij de huid grondig gereinigd wordt en de onzuiverheden zoals mee-eters (comedonen) of gerstekorrels (milium cysten) op een professionele manier worden verwijderd.
  • Salicylzuurpeelings zijn geschikt voor de vette of acne huid vanwege zijn antibacteriële, vetoplosbare, poriën reinigende werking.
  • Wanneer de acne littekens heeft achtergelaten kan de huid behandeld worden met de gefractioneerde ablatieve CO2 laser. Deze laser zorgt voor de stimulatie van de aanmaak van collageen en elastine. Na 2 tot 4 behandelingen is er een duidelijke vervaging van de littekens en egalisering van de huid zichtbaar.
  • Ook hyaluronzuur fillers kunnen gebruikt worden bij de behandeling van acnelittekens. Door middel van injecties met een fijn naaldje wordt hyaluronzuur gebruikt om de oneffenheden op te vullen.
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 07-januari-2021.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by