Onmiddellijke belasting (immediate loading)

In ons MKA-centrum hebben we de expertise om gelijktijdig met de tandextracties al implantaten te plaatsen of om onmiddellijk een voorlopige vaste kroon of brug te voorzien op de pas geplaatste implantaten. Dit kan de termijn van het behandeltraject aanzienlijk verkorten en je kunt zelfs dezelfde dag de praktijk verlaten met een vaste tandvoorziening in de mond.

Concreet wordt kort na het plaatsen van de implantaten in de kaak een afdruk gemaakt. Het tandtechnisch labo maakt op basis hiervan een tijdelijke vaste brug die reeds binnen de 48u op de implantaten kan worden vastgeschroefd. De eerste 3 maanden is een zacht dieet aangewezen om de implantaten mooi te kunnen laten ingroeien. Je tandarts vervangt na 3 tot 6 maanden de tijdelijke brug in een definitieve versie. Op deze manier ben je nooit zonder tanden gedurende de hele behandeling.

Deze complexere behandelingen vereisen chirurgisch en prothetisch meer voorbereiding hier zijn soms meer risico’s aan verbonden. Daarom moet de MKA-chirurg beoordelen of je wel in aanmerking komt voor deze behandeloptie.

N.B. Ons MKA-centrum kreeg recent de titel ‘center of excellence in immediate loading’ toegekend als waardering voor onze expertise in deze complexere behandelingen. Deze expertise delen we graag met onze buitenlandse collega’s op internationale congressen.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 20-september-2022.

Mond-, kaak- en aangezichtsheelkunde

Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by