Mond-, kaak- en aangezichtsheelkunde

09 223 31 93
Straat 66
09 224 55 42
Medisch centrum Aalter
09 224 53 11
Medisch centrum Zelzate
Maak online een afspraak
MKA

Op deze pagina

Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie (stomatologie en maxillofaciale heelkunde) is het specialisme dat zich richt op het herkennen, voorkomen en behandelen van alle aandoeningen in het gebied van de mond, de kaken en het aangezicht.

Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de harde delen (zoals het gebit, de kaken en het aangezichtsskelet) en de weke delen (met onder andere de huid, de mondslijmvliezen en de speekselklieren). We verwijderen bijvoorbeeld wijsheidstanden, zorgen voor een adequate en duurzame tandvervanging of corrigeren een foutieve beet, maar hebben even goed aandacht voor een harmonieus gelaatsprofiel, weke delen letsels in het gelaat, slaapproblematiek enzovoort.

De MKA-chirurgen hebben zich na hun dubbele vooropleiding (geneeskunde + tandheelkunde) nog minstens 4 jaar gespecialiseerd in de mond-, kaak- en aangezichtschirurgie. Hun veelzijdig werkterrein bevindt zich dus op het raakvlak van de tandheelkunde en de geneeskunde.

Omdat behandeling van het gezicht vaak complex is, werken de MKA-chirurgen nauw samen met andere specialismen, waaronder huisartsen, tandartsen, NKO-artsen, longartsen, oogartsen, orthodonten en vele andere geneesheer-specialisten.

Wat doen we niet?

MKA-chirurgen voeren geen algemene tandheelkundige behandelingen uit zoals tandvullingen, tandontzenuwingen, tandsteenreinigingen of het plaatsen van tandkronen. Ook beugelbehandelingen gebeuren niet op onze dienst. Je tandarts zal deze behandelingen zelf uitvoeren of je doorverwijzen naar een endodontoloog, parodontoloog, protheticus of orthodontist.

Aandoeningen

Onderzoeken

Behandeling

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 02-januari-2023.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by