Reisadviescentrum

09 224 64 70
Straat 53
Enkel raadpleging in AZ Sint-Lucas Gent.
Reisadviescentrum

Op deze pagina

Voor iedereen die op reis gaat, geldt de vraag: hoe blijf ik tijdens mijn reis gezond? Om te beginnen door een goede voorbereiding. Bij het reisadviescentrum kun je terecht voor algemene reisadviezen, vaccinaties en gezondheidsadvies op maat. We begeleiden je in het nemen van de juiste maatregelen om infecties en reisongemakken te voorkomen.

Vaccinaties

In het buitenland kun je in aanraking komen met ziekteverwekkers die in België zelden of niet voorkomen. Je lichaam heeft dan geen of onvoldoende immuniteit (afweer) tegen die ziekten. Het is mogelijk om door middel van vaccinaties die afweer op te bouwen. De meeste vaccinaties zijn niet verplicht, maar worden wel aanbevolen. Wij geven advies op maat, afgestemd op de bestemming, de manier van reizen, het reisdoel, de verblijfsduur en je gezondheidstoestand.

Je kunt bij ons terecht voor inenting tegen:

  • Hepatitis A, hepatitis B of gecombineerd
  • Tetanus en difterie
  • Polio
  • Kinkhoest
  • Meningitis (hersenvliesontsteking): verplicht voor iedereen die op bedevaart gaat naar Mekka.
  • Tyfus
  • Gele koorts
  • Rabiës (hondsdolheid)
  • Japanse encefalitis (hersenontsteking)

Vaccinaties worden direct tijdens het consult gegeven.

Malaria

Malaria komt in veel tropische landen voor. Afhankelijk van je reisbestemming, de volgorde waarin je de diverse malariagebieden bezoekt, de periode van je reis en eventuele gezondheidsproblemen wordt aangeraden om malariapillen in te nemen. Wij informeren je over de beschermende maatregelen die voor jou noodzakelijk zijn.

Wanneer maak ik een afspraak in het reisadviescentrum?

Sommige vaccinaties worden enkele weken voor het vertrek toegediend en er zijn vaccinaties die niet gelijktijdig mogen worden gegeven. Een afspraak minimaal zes weken voor je geplande reis is dus zeker aan te bevelen. Je kunt bij jouw huisarts terecht voor een overzicht van de toe te dienen vaccinaties.

Wereldreizigers hebben vaak meerdere vaccinaties nodig. Omdat sommige vaccinaties niet tegelijkertijd kunnen worden toegediend en voor een aantal vaccinaties een vaccinatieschema moet gerespecteerd worden, is het ideaal drie tot zes maanden voor de geplande reis met vaccineren te beginnen.

Ziek na terugkomst?

Als er na je verblijf in het buitenland acute of aanhoudende klachten ontstaan, denk er dan aan dat er een verband kan zijn met je reis. In dat geval kun je een arts van het reisadviescentrum raadplegen.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 26-september-2022.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by