09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Samenwerking patiëntenverenigingen

Deze verpleegafdelingen werken samen met volgende patiëntenverenigingen:

Straat 47 (oncologie/hematologie)
Straat 49 (dagziekenhuis oncologie/hematologie)
Straat 51 (radiotherapie)

 • Kom op tegen Kanker
  Vier maal per week komen er vrijwilligers op de afdelingen om informatie te geven over de diensten die ze aanbieden. Ze doen een rondgang bij de patiënten. Ze zijn ook aanwezig op de infosessies oncologie (drie maal per jaar)  en werken mee aan de Werelddag tegen kanker. Vier keer per jaar geven ze de workshop 'Look good, feel better'. Op de afdelingen zijn brochures voorzien. 
 • CMP (Contactgroep Myeloom en Waldenström-patiënten)
 • Met CMP organiseren we een lotgenotencontactdag. 

Straat 64 (gynaecologie/ abdominale heelkunde/ NKO),
Straat 74 (urologie/gynaecologie/plastische en abdominale heelkunde)

 • Vereniging van de gelaryngectomeerden
  De vereniging voor gelaryngectomeerden wordt via ene brochure preoperatief voorgesteld aan alle patiënten die een totale laryngectomie dienen te ondergaan. Postoperatief komt de vereniging langs in het ziekenhuis om de vereniging voor te stellen en ervaringen uit te wisselen met de patiënt. Ervaringen die wijzelf als niet-gelaryngectomeerde niet kunnen delen. Dit gebeurt enkel mits goedkeuring van de patiënt en bij aanvang van de spraakrevalidatie, ongeveer 10 dagen na de ingreep.
 • Stoma Ilco 
  De zelfhulpgroep Stoma Ilco wordt aan alle stomapatiënten voorgesteld. Er wordt vrijblijvend gevraagd of de patiënt bezoek wenst van iemand van de zelfhulpgroep die zelf ook een stoma heeft. Het grootste deel van de patiënten gaat daarop in. Zij gaan ook bij de patiënt thuis indien die het gesprek liever wat later heeft. Zij geven uitvoerig uitleg en advies over het leven met een stoma over bv. op reis gaan, sport, tips bij verzorging, seksuele problemen, …Indien het gesprek in het ziekenhuis plaatsvindt, wordt een verslag van het gesprek bij het dossier gevoegd.