AZ Sint-Lucas behaalt opnieuw goud

21 november 2022

Na een eerste succesvolle accreditatie in 2017 behaalt AZ Sint-Lucas Gent opnieuw een gouden accreditatiestatus tot eind 2027. Dit betekent dat je als patiënt terecht komt in een ziekenhuis waar kwaliteit en patiëntveiligheid gewaarborgd zijn en waar voortdurend wordt gewerkt om die te verbeteren.

Van 20 tot 22 september werd AZ Sint-Lucas bezocht door een team van 5 externe auditoren voor een grondige doorlichting. Aan de hand van tal van criteria beoordeelden zij de kwaliteit en patiëntveiligheid in het ziekenhuis. Deze criteria werden rechtstreeks op de werkvloer afgetoetst bij iedereen die een rol speelt in het (zorg)proces: van bestuur, artsen, verpleegkundigen en staf tot medewerkers van ondersteunende diensten. Ook onze aanpak en voorbeelden van persoonsgerichte zorg kregen de nodige aandacht. Het resultaat van de doorlichting is opnieuw een gouden accreditatiestatus die vijf jaar geldig is tot eind 2027. Tussendoor krijgen we drie opvolgbezoeken.

Dr. Dirk Maes, algemeen directeur AZ Sint-Lucas Gent: “We zijn als organisatie zeer trots dat we opnieuw dit internationaal kwaliteitslabel hebben behaald. We kunnen aantonen dat we kwalitatieve en veilige zorg leveren, dat dit verankerd zit in onze werking en dat we een cultuur van permanente verbetering hebben. Na de vorige audit zijn we ons kwaliteitssysteem verder blijven ontwikkelen. De waardering van Qualicor Europe bevestigt dat we op deze ingeslagen weg verder kunnen.”

Wat is Qmentum Global?

Qmentum Global is een internationaal assessmentprogramma dat is ontwikkeld op basis van uitgebreid onderzoek en ervaringen op het terrein van assessment in de gezondheidszorg. Het uitgangspunt van het programma is dat kwaliteitsverbetering tot stand komt door kennisoverdracht en draagvlak in zorgorganisaties. Dit betekent dat medewerkers uit alle onderdelen van een organisatie op één of andere wijze betrokken zijn bij kwaliteitsverbetering en het accreditatieproces. Het programma biedt zorgorganisaties een kwaliteitskader en instrumenten om de eigen organisatie aan het kwaliteitskader te toetsen.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 21-november-2022.

Nu in Sint-Lucas

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival (GIF) dat plaatsvindt van 4 tot 21 april. Ilke Gers, een getalenteerde kunstenares uit Nieuw-Zeeland, transformeert het iconische witte plein van het ziekenhuis tot een zee van speelse lijnen op de grond. Het kunstwerk ‘Street Games’ is een levendige knipoog naar de jeugdige energie van straatspelletjes zoals hinkelen en belichaamt het dynamische stadsimago waar AZ Sint-Lucas voor staat.

Lees meer

Mijnsintlucas app verrijkt de zorgervaring bij AZ Sint-Lucas

AZ Sint-Lucas zet een belangrijke stap met de lancering van de mijnsintlucas app. Deze nieuwe applicatie, toegankelijk via zowel mobiel als desktop, markeert een significante stap in de verbetering van de interactie tussen patiënten en ons ziekenhuis.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by