Regionaal zorgstrategisch plan van het Ziekenhuisnetwerk Gent goedgekeurd

01 juni 2023

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits heeft het regionaal zorgstrategisch plan van het Ziekenhuisnetwerk Gent goedgekeurd. De goedkeuring bekrachtigt de ambities van de netwerkpartners: samen met andere zorgactoren kwaliteitsvolle en betaalbare zorg bieden die optimaal aansluit bij de zorgbehoeften in de ruime regio.

Verdere uitbouw van de samenwerking tussen de netwerkpartners

Het Ziekenhuisnetwerk Gent is sinds 2020 erkend als locoregionaal ziekenhuisnetwerk en bestaat uit het UZ Gent, het AZ Sint-Lucas Gent, het AZ Oudenaarde en het AZ Jan Palfijn Gent. De vier ziekenhuizen werken nu al samen voor specifieke zorgtrajecten. In het zorgstrategisch plan staat beschreven hoe die samenwerking verder zal worden uitgebouwd.

Niet alleen de medische en de verpleegkundig-paramedische disciplines van de vier ziekenhuizen maar ook de ondersteunende diensten zoals IT, HR, communicatie, financiën en kwaliteitszorg bundelen hun expertise. Zo kunnen patiënten rekenen op de best mogelijke zorg en een gelijke, kwalitatieve behandeling binnen het netwerk, ongeacht het ziekenhuis waar ze zich aanmelden.

Toekomstplannen

Het plan werd goedgekeurd na een gunstig advies van de Commissie Zorgstrategie van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. In die commissie zetelen vertegenwoordigers van de ziekenhuissector, eerstelijnszorg en geestelijke gezondheidszorg en academische experts. Mede op basis van hun aanbevelingen werken de netwerkpartners verder aan de afbouw van het aantal bedden voor meerdaagse opnames. Ook het profiel van de vier ziekenhuizen wordt verder verfijnd, in afstemming met andere zorgactoren in de regio.

Het ziekenhuisnetwerk Gent nam intussen samen met partners uit de geestelijke gezondheidszorg het initiatief om een innovatief plan geestelijke gezondheid voor de regio op te stellen. Dat zal onder andere focussen op een optimale mix van zorgvormen en afgestemd zijn op nieuwe zorginzichten en beleidslijnen.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 01-juni-2023.

Nu in Sint-Lucas

De Lijn voert werken uit aan het kruispunt ‘Duizend Vuren’ en omgeving

De spoorwerken aan Coupure Rechts en Begijnhoflaan verlopen volgens planning en zullen klaar zijn halverwege juli 2024. Tussen deze twee werven bevindt zich het kruispunt ‘Duizend Vuren’. Op dat kruispunt zijn de tramsporen en het wegdek ook aan vernieuwing toe. De Lijn voert daarom werken uit vanaf dinsdag 21 mei 2024 tot en met vrijdag 12 juli 2024 (onder voorbehoud). Door deze werken gelijktijdig uit te voeren, zorgen we ervoor dat lijn T4 (Gent UZ – Gentbrugge Stelplaats) vanaf deze zomer opnieuw haar normale traject kan bedienen.

Lees meer

AZ Sint-Lucas Gent behaalt prestigieuze Eusoma-accreditatie

AZ Sint-Lucas Gent is trots om aan te kondigen dat het de begeerde Eusoma-accreditatie heeft behaald, een erkenning die de Europese standaarden voor borstkankerzorg onderstreept. “Deze erkenning bevestigt onze status als coördinerende borstkliniek en weerspiegelt direct onze toewijding aan patiëntgerichte topzorg,” zegt Dr. Loobuyck, coördinator van de Borstkliniek.

Lees meer

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by