Welkom dr. Jeroen Dauw

07 november 2022

Dr. Jeroen Dauw versterkt sinds 1 september de dienst hart-en vaatziekten.

Dauw Jeroen

Na zijn studies geneeskunde aan de KU Leuven (2013) en tijdens zijn specialisatie in de cardiologie (2019) deed hij 4 jaar doctoraatsonderzoek in Ziekenhuis Oost-Limburg Genk en aan de UHasselt. Dankzij zijn onderzoek kon de behandeling van hartfalen verder verbeterd worden. De resultaten van zijn onderzoek werden voorgesteld op nationale en internationale congressen en wonnen verschillende prijzen.

Dr. Dauw volgde eveneens een tweejarige postgraduaatopleiding in hartfalen aan de Universiteit van Zürich en European Heart Academy, resulterend in een ‘certificate of advanced studies’. Daarnaast behaalde hij een Europees diploma voor devices van de European Heart Rhythm Association. Na zijn doctoraat startte hij in 2022 een fellowship aan het vermaarde Maastricht Universitair Medisch Centrum waar hij zich verder zal bekwamen in devices (pacemakers, defibrillatoren en resynchronisatietherapie).

Dr. Dauw heeft een bijzondere interesse in hartfalen en zal zich hier verder op toeleggen binnen cardio Gent. Ook voor algemene cardiologische problemen kan je bij hem terecht. Gedurende het eerste jaar zal hij enkel op vrijdag consultaties doen in het AZ Sint-Lucas ziekenhuis Gent. Vanaf september 2023 zal hij voltijds aan de slag gaan.

Neem contact op met dr. Dauw
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 01-juni-2023.

Nu in Sint-Lucas

AZ Sint-Lucas Gent behaalt prestigieuze Eusoma-accreditatie

AZ Sint-Lucas Gent is trots om aan te kondigen dat het de begeerde Eusoma-accreditatie heeft behaald, een erkenning die de Europese standaarden voor borstkankerzorg onderstreept. “Deze erkenning bevestigt onze status als coördinerende borstkliniek en weerspiegelt direct onze toewijding aan patiëntgerichte topzorg,” zegt Dr. Loobuyck, coördinator van de Borstkliniek.

Lees meer

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival (GIF) dat plaatsvindt van 4 tot 21 april. Ilke Gers, een getalenteerde kunstenares uit Nieuw-Zeeland, transformeert het iconische witte plein van het ziekenhuis tot een zee van speelse lijnen op de grond. Het kunstwerk ‘Street Games’ is een levendige knipoog naar de jeugdige energie van straatspelletjes zoals hinkelen en belichaamt het dynamische stadsimago waar AZ Sint-Lucas voor staat.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by