Welkom dr. Jeroen Dauw

07 november 2022

Dr. Jeroen Dauw versterkt sinds 1 september de dienst hart-en vaatziekten.

Dauw Jeroen

Na zijn studies geneeskunde aan de KU Leuven (2013) en tijdens zijn specialisatie in de cardiologie (2019) deed hij 4 jaar doctoraatsonderzoek in Ziekenhuis Oost-Limburg Genk en aan de UHasselt. Dankzij zijn onderzoek kon de behandeling van hartfalen verder verbeterd worden. De resultaten van zijn onderzoek werden voorgesteld op nationale en internationale congressen en wonnen verschillende prijzen.

Dr. Dauw volgde eveneens een tweejarige postgraduaatopleiding in hartfalen aan de Universiteit van Zürich en European Heart Academy, resulterend in een ‘certificate of advanced studies’. Daarnaast behaalde hij een Europees diploma voor devices van de European Heart Rhythm Association. Na zijn doctoraat startte hij in 2022 een fellowship aan het vermaarde Maastricht Universitair Medisch Centrum waar hij zich verder zal bekwamen in devices (pacemakers, defibrillatoren en resynchronisatietherapie).

Dr. Dauw heeft een bijzondere interesse in hartfalen en zal zich hier verder op toeleggen binnen cardio Gent. Ook voor algemene cardiologische problemen kan je bij hem terecht. Gedurende het eerste jaar zal hij enkel op vrijdag consultaties doen in het AZ Sint-Lucas ziekenhuis Gent. Vanaf september 2023 zal hij voltijds aan de slag gaan.

Neem contact op met dr. Dauw
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 01-juni-2023.

Nu in Sint-Lucas

Aanpassingen openbaar vervoer vanaf 6/1/'24

Vanaf 6 januari wijzigt het bus- en tramnet in Gent. De nummers en heel wat trajecten veranderen. Welke bus of tram moet je straks nemen om in AZ Sint-Lucas te raken met het openbaar vervoer?

Lees meer

Goede zorg in AZ Sint-Lucas, dat smaakt!

Als ziekenhuis willen we altijd verbeteren. En denken we voortdurend aan jullie gezondheid. Daarom werkten we onlangs een nieuw voedingsaanbod uit. Vers, voedzaam en smaakvol.

Lees meer

Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by