Onthaal op de afdeling

Na je inschrijving aan onze opnamebalie in straat 60, ga je naar de afdeling. Een medewerker van de afdeling onthaalt je en geeft je alle praktische informatie. De verpleegkundige vraagt je enkele zaken die belangrijk zijn voor jouw verzorging over:

  • je medicatiegebruik
  • eventueel dieet
  • contactpersonen
  • andere aandachtspunten
Opname_polsbandje

Polsbandje

Het is belangrijk dat onze medewerkers weten wie je bent om je de juiste zorgen te kunnen toedienen, daarom krijg je bij elke opname een polsbandje om. Zo ben je altijd identificeerbaar tijdens je volledige verblijf in het ziekenhuis. Is het bandje losgekomen of gaat het verloren, vraag dan een nieuw bandje aan de verpleegkundige.

Draag het polsbandje altijd en controleer of alle gegevens (naam, geboortedatum) correct zijn. Zorgverleners in het ziekenhuis vragen regelmatig naar jouw naam en geboortedatum voordat ze zorgen toedienen (medicatie geven, bloed toedienen, een staal afnemen, een onderzoek of behandeling starten ...). Op die manier worden vergissingen vermeden.

Hier vind je een aantal tips om zelf mee te werken aan jouw veiligheid in het ziekenhuis.

Bezoek arts

Je krijgt elke dag bezoek van een arts. De artsen werken in teamverband. Daardoor is het mogelijk dat het niet altijd jouw eigen arts is die bij je langskomt, maar dat je wordt opgevolgd door een collega van jouw arts.

De opvolging van je behandeling gebeurt altijd in nauw overleg met je behandelend arts. Bovendien wordt je dossier wekelijks besproken tijdens het teamoverleg.

Studenten

AZ Sint-Lucas is een opleidingsziekenhuis. Het is dus mogelijk dat tijdens je verblijf een arts of verpleegkundige in opleiding bij jouw verzorging betrokken wordt. Uiteraard worden zij altijd begeleid door één van onze vaste medewerkers.

Het eten

Alle maaltijden worden in het ziekenhuis bereid. Op de eerste dag van je opname krijg je een standaardmaaltijd. Als jouw dieet al gekend is van een vorige opname houden we daar rekening mee. Voor de volgende dagen vraagt een medewerker naar jouw voorkeur.

  • Je kunt kiezen tussen gewone keuken, vegetarische keuken, voeding zonder varkensvlees en aangepaste voeding voor specifieke diëten.
  • Je kunt de maaltijd grotendeels zelf samenstellen binnen de mogelijkheden van je toegelaten dieet.
  • De maaltijden worden aan bed gebracht:
    • ontbijt tussen 7u30 en 8u15
    • middagmaal tussen 11u30 en 11u45
    • avondmaal tussen 16u45 en 17u15

Diëtist

De voeding in het ziekenhuis biedt een gezond evenwicht op weekbasis. Als je vragen of opmerkingen hebt
over het aanbod of jouw dieet, kun je een beroep doen op een diëtist.

Naar de pagina van de diëtisten

Algemeen rookverbod

Roken is schadelijk voor de gezondheid. Daarom is er een strikt rookverbod in en rond het ziekenhuis. Dat geldt ook voor de e-sigaret. Roken mag alleen in de overdekte rookzone op het witte plein aan de ingang van het ziekenhuis of voorbij de rode lijn.

Wees hoffelijk en rook niet op andere plaatsen!

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegelaten in het ziekenhuis, met uitzondering van assistentiedieren.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 03-juli-2023.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by