Nieuws

Vier leden van Ziekenhuisnetwerk Gent starten gesprekken over verregaande samenwerking

De directies van het AZ Jan Palfijn Gent, het AZ Oudenaarde, het AZ Sint-Lucas en het UZ Gent onderzoeken de komende jaren op welke manier ze nog nauwer kunnen samenwerken dan ze nu al doen binnen het Ziekenhuisnetwerk Gent. Mogelijk leidt dat tot de oprichting van een ziekenhuisgroepering of een fusie. Alleen zo kunnen de vier ziekenhuizen het medisch aanbod verder op elkaar afstemmen en de zorg zo kwalitatief, toegankelijk en betaalbaar mogelijk houden met respect voor de meer dan 10.000 betrokken medewerkers en met de ambitie om de aantrekkelijkste zorgwerkgever van de regio te zijn.

Lees meer

Week van de valpreventie

In het kader van de Week van de Valpreventie (25 april - 1 mei) wil het team van verpleegkundigen, ergotherapeuten en diëtisten op de diensten geriatrie de patiënten een ganse week informeren en sensibiliseren om valincidenten zoveel mogelijk te vermijden.

Lees meer

Aanpassing tarieven

De overheid heeft beslist dat vanaf 2022 de zorgsector btw moet betalen op goederen en diensten die geen therapeutisch doel hebben. Om die reden zal het ziekenhuis vanaf 1 maart 2022 een aantal tarieven verhogen.

Lees meer

Vlaamse overheid investeert in nieuwe vleugel AZ Sint-Lucas

AZ Sint-Lucas krijgt van de Vlaamse overheid subsidies voor het realiseren van een nieuwe vleugel. Er komt o.a. een nieuw verloskwartier, een nieuwe dienst neonatologie, een nieuwe verpleegafdeling en een nieuwe afdeling voor psychiatrische zorg.

Lees meer

2206 baby's in 2021

Het aantal bevallingen zit in de lift! In 2021 werden in AZ Sint-Lucas 2206 baby's geboren. Daarmee zijn we nog steeds de grootste materniteit van Oost-Vlaanderen en daar zijn we best wel fier op.

Lees meer

'Minder ziek door muziek' tijdens de Week van de oudere zorgvrager

Van 15 tot 19 november worden onze geriatrische patiënten dagelijks in de watten gelegd met muzikale intermezzo’s. Ze zijn hiervoor welkom in onze kapel of ze kunnen makkelijk op de kamer meevolgen want alle concerten worden live gestreamd op de patiëntenkamers.

Lees meer

21/10 Dag tegen kanker

Op deze Dag tegen kanker leggen we onze oncologische patiënten extra in de watten. Ze kunnen een les yoga volgen, een initiatie mindfulness bijwonen of genieten van een heerlijk ontspannende massage. Op de dagkliniek oncologie krijgen alle patiënten een smoothie.

Lees meer

AZ Sint-Lucas één van meest financieel toegankelijke ziekenhuizen

Uit een studie over de gemiddelde kostprijs van een ziekenhuisopname, zowel klassiek als voor een daghospitalisatie van alle ziekenhuizen, blijkt dat AZ Sint-Lucas voor de patiënt een van de goedkoopste ziekenhuizen is. Dit ligt volledig in lijn met onze missie: kwaliteitszorg bieden aan betaalbare prijzen.

Lees meer

Extra handen aan het bed

Dankzij het Zorgpersoneelfonds werft AZ Sint-Lucas extra verpleegkundigen aan voor de heelkundige en inwendige diensten en voor de afdeling intensieve zorg

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by