Rimpelbehandeling en huidverjonging

Afdeling: Huidziekten

Met het ouder worden treedt veroudering van de huid op en verschijnen er rimpels, lijntjes en oneffenheden. Wij bieden verschillende behandelingen om weer een frisse, verjongende uitstraling te krijgen.

De dermatoloog is de specialist op het gebied van huidveroudering en de behandeling daarvan.

Tijdens het consult stel je samen met jouw behandeld dermatoloog een persoonlijk behandelplan op aan de hand van je indicatie, wensen en doelstellingen. Ons doel is om een natuurlijk resultaat te krijgen dat past bij je leeftijd.

  • We gebruiken botuline toxine voor de behandeling van expressierimpels. Botuline toxine zorgt ervoor dat de spier minder of helemaal niet meer kan samentrekken, waardoor bestaande rimpels afnemen en het ontstaan van nieuwe rimpels wordt voorkomen. Hiermee kunnen we fronsrimpels, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes behandelen. Botuline toxine gebruiken we ook bij overmatig zweten van bijvoorbeeld de oksels.
  • We gebruiken rimpelopvulling met hyaluronzuur voor het herstel van volumeverlies ten gevolge van het verouderingsproces. Vulmiddelen op basis van hyaluronzuur kunnen ook gebruikt worden voor het opvullen van fijne lijntjes, bv. rond de mond en het opvullen van de lippen, het verstrakken van de kaaklijn en het herstellen van volume in het gezicht. Daarnaast zetten we ook fillers in voor huidverbetering.
  • Peelings gebruiken we om de huid een frissere uitstraling te geven en rimpels te verminderen. Wij werken met fruitzuurpeelings en salicylzuurpeelings. De aanwezigheid van rimpels en een aantal andere aspecten van de huid zoals zonschade, pigmentvlekken, vette huid en acne zijn van belang voor de keuze uit de verschillende peelings.
  • Behandeling met de gefractioneerde ablatieve CO2 laser is de ultieme behandeling voor huidverjonging bij rimpels, fijne lijntjes en zwakke huidstructuur ter hoogte van het gezicht, de hals, het decollet√© en de handen. De combinatie van afschaven van de opperhuid en stimulatie van de collageenvorming leidt tot een strakkere en egalere huid. Deze laser wordt ook gebruikt om ontsierende littekens te behandelen.
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 01-februari-2021.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by