Op deze pagina

Een neuroloog is een dokter die gespecialiseerd is in de diagnose en behandeling van aandoeningen van de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en de spieren.

Aandoeningen

Patiëntenverenigingen

Soms kan het verhaal van anderen die hetzelfde hebben meegemaakt, helpen in het leren omgaan met de gevolgen van een aangezichtsverlamming. Lotgenotencontact kan daarbij helpen. Je kunt daarvoor terecht bij de Lotgenotengroep aangezichtsverlamming.

Lotgenotengroep aangezichtsverlamming

Alzheimer Liga Vlaanderen is het aanspreekpunt voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en iedereen die geraakt wordt door dementie. Zo kun je onder meer bij hen terecht voor ontmoetingen met lotgenoten. In elke Vlaamse provincie kan je elkaar ontmoeten in familiegroepen voor een babbel of activiteit. De Alzheimer Liga brengt mensen samen die gelijkaardige gevechten voeren, om het zo voor elkaar te verlichten.

Wil je je hart luchten of advies van een ervaringsdeskundige? De gratis luister- & infolijn van de Alzheimer Liga is elke dag bereikbaar via 0800 15 225.

Alzheimer Liga

Bij de praatgroep STAP VOOR STAP voor CVA-patiënten kun je terecht voor lotgenotencontact via allerlei activiteiten zoals wandelingen, ontspannings- en pannenkoekennamiddagen, voordrachten,…..enz. De groep is aangesloten bij het Belgian Stroke Council.

Contact via Tania Sucaet, tel 0498/25.06.88 of tania.sucaet@telenet.be

Epilepsiecontactgroep IKAROS organiseert informatie- of praatnamiddagen rond epilepsie waar ook kinderen en jongeren welkom zijn, gesprekavonden voor verschillende doelgroepen (ouders van kinderen met epilepsie, mensen met epilepsie en partners) en uitstapjes met leden. Verder bieden ze informatie en steun via telefoon, internet, folders en brochures.

Epilepsiecontactgroep IKAROS

De Liga Myasthenia Gravis biedt een luisterend oor aan patiënten met myasthenia gravis en zet zich in voor hun rechten. Op hun website vind je uitgebreide info over de aandoening en ze hebben ook een ledenblad.

Liga Myasthenia Gravis
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 03-mei-2024.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by