Maag-, darm- en leverziekten

09 224 64 80/81
straat 98
09 224 55 42
Medisch centrum Aalter
09 224 62 62
Medisch centrum Lochristi
09 224 53 11
Medisch centrum Zelzate
Maak online een afspraak
Maag-, darm- en leverziekten

Op deze pagina

Op onze dienst maag-, darm- en leverziekten kun je terecht voor de diagnose en behandeling van aandoeningen aan de spijsverteringsorganen.

Aandoeningen

Patiëntenverenigingen

De dienst maag-, darm- en leverziekten werkt samen met een aantal patiëntenverenigingen:

De vereniging Anorexia Nervosa - Boulimia Nervosa (ANBN) is een informatie- en ontmoetingsplaats waar iedereen met vragen of zorgen rond eetstoornissen welkom is. De vereniging ANBN bestaat sinds 1980 en heeft al een hele geschiedenis achter de rug. Centraal staat zelfhulp bij eetstoornissen: mensen helpen mensen.

Anorexia Nervosa - Boulimia Nervosa (ANBN)

Stoma Ilco vzw is een lotgenotenvereniging van, voor en door stomadragers. Stomapatiënten hebben een kunstmatige uitgang van de dikke darm (colostomie), de dunne darm (ileostomie) of van de blaas (urostomie). Stoma Ilco vzw wil deze mensen opvangen, helpen en begeleiden om terug een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden. Je kunt bij hen tercht voor lotgenotencontact, emotionele steun, praktische informatie, bezoekdienst (in ziekenhuis of thuis), bijeenkomsten, activiteiten, ontmoetingsdagen, belangenverdediging, ondersteuning voor de partners, tijdschrift ‘Stoma-Nieuws’.

Stoma Ilco

Onze IBD-kliniek werkt samen met de Vlaamse Crohn en Colitis vereniging (CCV). Deze vereniging organiseert patiëntendagen, symposia, praatcafés … en ze hebben verschillende infofolders waar wij aan hebben meegewerkt. Via hen kunnen onze patiënten ook een toiletpas verkrijgen. Prof. Peeters en de IBD-verpleegkundige vergaderen tweemaal per jaar met de CCV om projecten op touw te zetten om patiënten verder te informeren en samen te brengen.

Vlaamse Crohn en Colitis vereniging (CCV)
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 12-maart-2024.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by