De spoedgevallendienst is 24 uur per dag open, 7 dagen op 7. We geven eerste zorg en stabilisatie aan volwassenen en kinderen met een dringend medisch probleem of een levensbedreigende situatie.
Breng, als het kan, volgende zaken mee:
Breng geen waardevolle voorwerpen mee.
Als je met de auto komt, kun je die tijdelijk op de spoedparking, naast de spoedafdeling, parkeren (maximaal 2 uur). Daarna verplaats je de wagen naar de parkeertoren. Je kunt je parkeerticket betalen aan de parkeerautomaat onderaan de parkeertoren.
Onze spoedgevallendienst is één van de drukst bezochte van Vlaanderen. Soms moet je lang wachten voor je bij een verpleegkundige of arts kunt. De kleurcode die je krijgt bepaalt hoe snel je geholpen wordt.
Heb je vragen over de wachttijd? Spreek een medewerker van de spoeddienst aan.
De verpleegkundige roept je naam af in de wachtzaal en neemt je mee naar een triagebox. Daar krijg je een kleurcode die afhankelijk is van de ernst van je aandoening. De kleurcode bepaalt hoe lang je maximaal moet wachten voor je eerste contact met een arts. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van de drukte op de spoedafdeling.
Dat noemen we het triagesysteem. Het doel van de triage is te bepalen welke patiënt de meest dringende zorg nodig heeft. We houden rekening met acute levensbedreiging, acuut bloedverlies, verminderd bewustzijn, de leeftijd en het ontstaansmoment van de klacht.
De duur van je verblijf op spoed wordt bepaald door:
Kinderen die binnenkomen op de spoedgevallendienst krijgen ook een kleurcode. Als een kind en een volwassene dezelfde kleurcode hebben, helpen we eerst het kind.
Groenebriel 1
9000 Gent
GPS adres
Terhagen