Ons team uro-oncologie is gespecialiseerd in de diagnostiek, behandeling en nazorg van patiënten met kanker in de urinewegen en mannelijke geslachtsorganen.
Een oncologische aandoening brengt vaak ingrijpende veranderingen met zich mee. Vanaf het moment dat de diagnose gesteld wordt, kun je een beroep doen op ons oncologisch begeleidingsteam. Jij en/of je familie kunnen bij de begeleidingsverpleegkundige en de oncopsycholoog terecht met vragen en met je verhaal. Zij vormen verder een vast aanspreekpunt doorheen uw traject.
Je kunt tijdens je behandeling een beroep doen op een voedingsdeskundige. Zij zal je geen dieet opleggen, maar advies voorstellen op maat, aangepast aan je aandoening en behandeling.
Een oncologische aandoening brengt ingrijpende veranderingen met zich mee. Vaak hebben deze veranderingen ook een weerslag op je dagelijks leven en is het nodig een aantal regelingen te treffen. De sociale dienst kan je hierbij verder helpen.
Je zal regelmatig naar het ziekenhuis moeten komen voor een consultatie, onderzoek of behandeling. Het regelen van vervoer is hierbij niet altijd evident. Wanneer je hierbij problemen ondervindt, kan de sociale dienst samen met jou op zoek gaan naar het voordeligste transport. Wie naar het ziekenhuis komt voor een oncologische behandeling heeft bovendien recht op een tussenkomst van de mutualiteit.
Onze sociaal werker maakt je ook wegwijs in het kluwen van sociale voorzieningen. Wij bekijken bijvoorbeeld op welke tegemoetkomingen of premies je mogelijk recht hebt. We kunnen je helpen met administratieve en financiële zaken. Ook met vragen rond loopbaanonderbreking kun je bij ons terecht.
Maak je je zorgen over de impact die de ziekte of behandeling op je thuissituatie kan hebben? Met oog voor je persoonlijke situatie, bekijken we samen of thuishulp (ondersteuning in het huishouden), tijdelijke opvang, revalidatie of andere praktische hulp een hulp kunnen betekenen. We zoeken naar een oplossing en antwoord op je vragen, maar zijn er ook als je nood hebt aan een luisterend oor om je door deze periode te gidsen.
Dankzij een goede samenwerking met de huisarts en de verschillende diensten in het ziekenhuis verloopt het volledige proces van diagnose tot en met behandeling heel vlot. Op het multidisciplinair overleg (MOC) stellen we voor elke patiënt een individueel behandelplan op.
De resultaten van de onderzoeken en het weefselonderzoek worden besproken tijdens een multidisciplinair overleg in aanwezigheid van de uroloog, radiotherapeut, radioloog, medisch oncoloog, radioloog, anatomopatholoog en nuclearist. Alle onderzoeksresultaten worden door deze artsen elk vanuit hun eigen domein bekeken, om dan samen tot een behandelplan te komen. Ook je huisarts en het oncologisch begeleidingsteam (oncologisch verpleegkundige, psycholoog, diëtist) worden uitgenodigd om aan het overleg deel te nemen. Zo komen we tot een optimale behandeling op maat en stellen we een specifiek zorgpad op.
Groenebriel 1
9000 Gent
GPS adres
Terhagen