Neurochirurgie

09 224 65 20
Straat 58
09 224 53 11
Medisch centrum Zelzate
secretariaat.neurochirurgie@azstlucas.beMaak online een afspraak
Neurochirurgie

Neurochirurgie behandelt aandoeningen aan het zenuwstelsel door middel van een operatie.

Het zenuwstelsel omvat de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen. Onze nadruk ligt op die aandoeningen waar een chirurgische behandeling (operatie) voor bestaat zoals gezwellen van het zenuwstelsel, bloedvatafwijkingen, gevolgen van een ongeval of slijtagefenomenen van de wervelkolom met bijhorende pijn of functieverlies.

Voor we overgaan tot een chirurgische behandeling is er nood aan een correcte diagnose en een eerste niet-operatief behandelingstraject. Ook hiervoor staan wij in en dit in intense samenwerking met andere disciplines.

Om de behandeling zo gespecialiseerd mogelijk te maken, legt elk van ons zich op één of meer deeldomeinen van de neurochirurgie toe en wordt vaak verwezen naar een meer ervaren collega binnen de dienst.

Gezien het weinig frequente karakter van sommige aandoeningen binnen ons specialisme, bestaat er al jaren een samenwerking over verschillende ziekenhuizen heen om in dit neurochirurgische netwerk de beste zorg aan onze patiënt te kunnen bieden. We houden hierbij rekening met de expertise van het volledige team, de noodzakelijke infrastructuur en de wensen van de patiënt.

Nuttige link

Onze neurochirurgen hebben ook een eigen website: www.neurochirurgiegent.be

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 02-juli-2024.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by