Longziekten

09 224 64 70 (fax 09 224 64 71)
straat 53
09 224 62 62
Medisch centrum Lochristi
09 224 53 11
Medisch centrum Zelzate
Maak online een afspraak

Op deze pagina

Onze longartsen onderzoeken en behandelen aandoeningen van de longen.

Heb je vragen bij klachten of symptomen die je voelt wanneer je vrij wil ademen?

Krijg je te weinig lucht, heb je pijn bij diepe ademhaling, hoor je een geluid bij in-of uitademen, heb je een hoest met of zonder slijmen, mogelijks zelfs met bloed, snurk je en heb je ademstops tijdens de slaap, heb je een allergische reactie na medicatie- of voedselinname of bij blootstelling aan stoffen of dieren, denk je een infectie op de luchtwegen of longen te hebben, heeft je arts een abnormale vlek waargenomen op uw longen, enz.? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij gaan met jou op zoek naar de oorzaak van deze aandoening en begeleiden je in de behandeling op het moment dat de diagnose wordt gesteld.

Ons team heeft zes longartsen met elk hun subspecialiteit. Wij superviseren acute pathologie tijdens je hospitalisatie. Verloopt je herstel wat langzamer, dan krijg je meer tijd om te herstellen op onze revalidatie-eenheid, waar een team van kinesisten en orthopedagogen intensief met jou aan de slag gaat. Onze vijf bedden voor slaaponderzoek zijn open van maandag tot en met vrijdag. Voor infuustherapie kun je terecht op het vernieuwde dagziekenhuis.

Reizen

Binnenkort een reis gepland?

Bij ons reisadviescentrum kun je terecht voor algemene reisadviezen, vaccinaties en gezondheidsadvies op maat. We begeleiden je in het nemen van de juiste maatregelen om infecties en reisongemakken te voorkomen.

Patiëntenvereniging

Het slaaplabo van AZ Sint-Lucas werkt samen met de apneuvereniging. Het is fijn en verrijkend voor onze patiënten en geïnteresseerden om verhalen en ervaringen met lotgenoten te delen. De apneuvereniging deelt niet alleen praktische tips en tricks maar organiseert ook op regelmatige basis bijeenkomsten en webinars met specialisten in het domein. Er wordt aandacht besteed aan het totaalbeeld van een gezondere levensstijl, waarbij niet alleen gezonde en voldoende slaap essentieel is, maar ook een evenwichtig voedingspatroon en een opbouwende bewegingstrend. Recente updates omtrent conventies, CVOID en apneu, apparatuur, … vinden gemakkelijk hun weg naar de patiënt.

Patiënten kunnen lid worden van deze vereniging en krijgen elk kwartaal een interessant magazine toegestuurd. Krijg kennis en deel kennis, is een perfecte omschrijving voor deze organisatie!

Apneuvereniging Vlaanderen

Nieuws

Meer nieuws
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 22-september-2023.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by